Visszahívásért kattintson ide!

Hívjon most! +36 30 536 7337

Hogyan néz ki az ágyi poloska csípése?

Legutóbbi bejegyzések

Mennyire gyorsan irthatók ki a rágcsálók?

Bár mindenki rémálmai között szerepel, a kártevő fertőzések elkerülhetetlenek a

Melyek az ágyi poloska tipikus rejtekhelyei?

Az ágyi poloska az egyik olyan rovar, amely ragyogóan meg

Sárga és csíkos, biztos, hogy darázsról van szó?

Amikor látunk elzúgni egy sárga-fekete csíkos rovart, bizony nehéz eldönteni,

Az ágyi poloska és a nyár

Az ágyi poloska az egyik olyan rovar, amely ragyogóan meg

Az ágyi poloska és a kutyák

Az ágyi poloskák elsősorban az embereket kedvelik, különösen a nőket

Nagyon nehéz észrevenni az ágyi poloskát. Gyakran nem magát a rovart, hanem annak nyomát találjuk meg. Csípéseket magunkon, családtagjainkon.

Sokszor csak az egyik embert csípik meg, a mellette fekvőt nem. Találhatunk véres foltokat a lepedőn, ágyneműn. A jeleket ráadásul könnyű összetéveszteni más rovar csípésével. Általában szúnyog, illetve pók jelenlétére szoktunk gyanakodni.

Az ágyi poloskára az a jellemző, hogy több csípés található egymás mellett. Csoportot alkotnak, szinte láncszerűen követik egymást.

Apró, kerek, kiemelkedő piros folt látható a bőrön. Mivel a poloska éjjel támad, csak reggelre vesszük észre. Sokáig nem is érezhető a csípés, órák múlva kezd el viszketni, de akkor nagyon intenzíven.

A csípés test bármely területén megjelenhet, de gyakori a nyakon, arcon, lábon. A csípések helye gyakran begyulladhat. Allergiásoknál fulladás, nehéz légzés, láz, nyelvduzzanat, szorongás, alvásprobléma, depresszió is felléphet. Ha a tünetek súlyosbodnak, mindenképp forduljunk orvoshoz.

Amíg nem irtottuk ki teljesen a poloskákat, addig a csípések újra-és újra megjelennek rajtunk.

Hogyan lehet kinyomozni, hogy tényleg poloskánk van?

Az ágyi poloskát nagyon nehéz megtalálni, mert rejtőzködő életmódot folytat. Először az ágyneműn vesszük észre a vércseppeket, valamint, ha pontszerű, barnás-fekete foltokat látunk, az az ürüléke. Ezt megtalálhatjuk az ágykereten, falon, tapétán is. Ha egy falon mászó bogárral találkozunk, az valószínűleg poloska.

Kárpitos bútorok varrásvonalánál, ágyneműtartó alján, képek, polcok mögött, könyvekben, falban lévő szögek mellett, szegélyléceknél, szőnyegek alján, villanykapcsolóban, konnektorban, függönyben, éjjeliszekrényben is rábukkanhatunk. Hideg, huzatos helyen ne keressük, mert azt nem szereti.

Ha felmerül a gyanú, hogy poloska van a lakásban, akkor mindenképp lassan, óvatosan keressük. A bútorokat nem kell kidobni, mert ezzel csak nagyobb problémát veszünk a nyakunkba, így nem fogunk tudni megszabadulni tőlük. Az ágyi poloskák nem kizárólag abban a bútordarabban tartózkodnak, amit megtalálunk, hanem annak környezetében is.

A ruhákat, ágyneműt, amit szeretnénk kimosni, óvatosan tegyük a mosógépbe, hogy a rovarok ne szóródjanak szét. Más ruhadarabot ne tegyünk mellé. Legalább hatvan fokon mossuk, majd vasaljuk ki. A szárítógép is jó szolgálatatot tehet az elpusztításuk során.

Az ágyi poloska irtás során a szakember a teljes területet fertőtleníti, melyet legalább egyszer meg kell ismételni, hiszen ilyenkor csak a már kikelt rovarok pusztulnak el. Az ágyi poloskák teljes kiirtása gyakran nehéz feladat, különösen, ha társasházakról vagy közösségi terekről van szó. Itt mindig van alkalmuk elbújni, ráadásul sokszor a lakók sem működnek együtt a szakemberekkel.

Halogatni nem szabad a poloskák elpusztítását, mivel a gyorsan érkező újabb generációk miatt könnyen eszkalálódhat a helyzet. Ha mégsem cselekszünk azonnal, akkor az később esetleg extra köröket jelenthet a kártevő mentesítés során, ami plusz időbe és költségbe kerül.