Csótányirtás részletei

Csótányirtás többféle módon is történhet. Itt megtudhat mindent a csótányokról és az ellenük való védekezésről. Kétféle hely van. Ahol van csótány, és ahol lesz! Az élelmiszer látogató rovarok közé sorolt csótányok megtelepedése, és elterjedése nem teljesen függ össze. A széles körben elterjedt egy nézet, miszerint ott van csótány, ahol nem takarítanak. Nyilván egy jó műszaki állapotú, rendszeresen tisztán tartott helyen a rovar nem érzi magát annyira otthonosan. Nehezebben szaporodik el, de éppen az alkalmazkodóképessége teszi sikeres túlélővé. CSÓTÁNYIRTÁS GYORSSEGÉLY: 06 (30) 933 3863. Mi is jobban szeretünk téli szalámit enni, de parizeren is elvagyunk, ha nincs jobb. Így vannak ezzel hívatlan vendégeink is, jobban szeretik ha nem zaklatják őket, de ha nincs más, valahogy megoldják a takarítás mellett is. Az összefüggés cáfolatának másik belátható példája a behurcolás. Bárkinek, aki hazavisz akár egy tálca tojást (de lehetne az bármilyen más, nagyobb mennyiségű áru) áll a zászló, hogy a kívánt termékkel együtt hazaviszi a nem kívántat is.

A mai gyakorlatban alapvetően háromféle csótánnyal találkozunk:

Német csótány, Konyhai csótány, Erdei csótány. A három csótányfaj irtása nem tér el jelentősen. Az ellenük való védekezés azonban mégis más és már eredményt hozhat. A csótányirtás történhet akár a hagyományosnak mondható permetezéssel, akár az „újszerűnek” mondható gélezéssel. Bő évtizedes technológia, ezért az idézőjel használata, azonban ma is sokan – tapasztalat híján – idegenkednek tőle. Megfontolandó különbség az alkalmazandó eljárás kiválasztásával kapcsolatban a fertőzöttség mértéke. Nagy mennyiségű rovar jelenlétekor nem célszerű a hosszabb ideig, de lassabban ható gélek kezdeti használata. A napi szinten nedvesen takarított helyen kevés eredményt várhatunk a víz oldékony permetezőszerek használatától.

Mennyire gyors egy csótány?

Azt valószínűleg mindenki tapasztalta már, hogy a csótányok vészhelyzetben óriási sebességre tudnak kapcsolni. És, hogy pontosan mekkora is ez?

csotany-jet-verseny

Ritkán említett érdekesség, hogy a csótányok menekülés közben 1,5m/s sebességgel képesek futni. Ha ezt emberi méretekhez viszonyítjuk, kb 320m/s sebességet kapunk, ami alig marad el a hangsebességtől!

Mit kell tenni csótányirtás előtt?

Amennyiben az előzetes egyeztetés során a permetezés mellett döntöttünk, az emberi fogyasztásra szánt nyitott élelmiszereket vagy el kell távolítani a kezelendő területről, vagy megfelelő letakarásukkal gondoskodni kell védelmükről. Gélezés esetén erre nincs szükség.

Mit kell tenni csótányirtás után?

Permetezés esetén a nedves takarítás szigorúan TILOS! A felhasznált készítmények víz oldékonyak, így a nedves takarítás a felületen a hatásukat teljesen megszünteti. Ezzel szemben minden olyan felületet, amellyel emberi fogyasztásra szánt dolgok (élelmiszerek, élvezeti cikkek) érintkezhetnek, a használat vagy felhasználás előtt mosószeres vízzel le/el kell mosni. Szárazon azonban (porszívó, partvis) nyugodtan takaríthatunk. Gélezés esetén erre nincs szükség, mindössze az irtás után talált, még élő rovarokat lehetőség szerint ne üssük agyon. Ennek magyarázata a táplálékméregként ható gélek ún. dominóeffektus hatásában keresendő, a mérget elfogyasztó csótány lágy részeit felfaló többi csótány másodlagos, harmadlagos mérgeződésben szintén elhullik, amennyiben a mérget elsődlegesen felvevő állatot nem ütjük agyon.

Kell-e csótányirtás a szobákban is, ha mindig csak a konyhában és a fürdőszobában látjuk őket?

A csótányok biológiájukból adódóan kötődnek a vízhez. Ez az oka annak, hogy elsősorban a lakások vizesblokkjaiban találkozunk velük. Ez azonban nem jelenti azt, hogy vízigényüket nem tudják kielégíteni pl a szobanövény alatti tálkából, a hűtő mögötti páralecsapódásból, stb. Ilyen értelemben nem hiba kizárólag a vizesblokkok kezelése, de javasolt a szobákat sem kihagyni.

Hányszor kell a csótányirtás egy évben?

Gélezéssel általában elegendő a három havonkénti kezelés. Permetezéssel más a helyzet, amennyiben irtásról beszélünk, az első legalább két kezelés között ne teljen el hat hétnél hosszabb időtartam. A későbbiekben az eredmény függvényében mentesség fenntartó jelleggel itt is elegendő a három havonkénti kezelés.

Ki tudom-e irtani a csótányt házilag?

Nem elképzelhetetlen, de érdemes tudni, hogy a kereskedelmi forgalomban kapható, zavarba ejtően sokféle rovarirtószer nem professzionális felhasználásra van kialakítva. Ezzel együtt kezdődő fertőzöttség, vagy kismértékű ártalom eredményesen felszámolható.

A csótányt nem lehet kiirtani!

Ami él, azt el lehet pusztítani. A kártevőirtó viszont nem varázsló! A szakvállalatok az irtás során azt a részt végzik el ami szakfeladat. A műszaki hiányosságok rendbehozatala, a higiéniás állapotok kifogástalansága, és további egyéb, a kártevő helyzetért felelős körülményekkel kapcsolatos teendők a megrendelőt terhelik.

Hívás
Honlap | SEO | ADS