Visszahívásért kattintson ide!

Hívjon most! +36 30 536 7337

CSÓTÁNYIRTÁS HÁZILAG

A csótányirtás házilag csak kisméretű fertőzöttség esetén kísérelhető meg. Mielőtt nekivágunk a házilag alkalmazható csótányirtó módszerek között keresgélni, először is határozzuk meg a fertőzöttség mértékét. Tekintsünk el a „kinek mi a kis- és a nagy mérték” problémakörtől, a feltett kérdésre ki-ki válaszoljon saját igényének megfelelően. Masszív fertőzöttség esetén ugyanis egyáltalán nem célszerű a kereskedelmi forgalomban kapható készítményekkel próbálkoznunk, kivéve, ha egy szakember által kivitelezett irtás árának többszörösét sem sajnáljuk a kísérletezésre.

CSÓTÁNYIRTÁS HÁZILAG KIS MÉRTÉKŰ FERTŐZÖTTSÉG ESETÉN

A kereskedelmi forgalomban kapható permetezőszerek közül, lehetőség szerint elsősorban a kézi pumpás kivitelűeket alkalmazzuk csótányirtás során. Harmatos felületet létrehozva permetezzük a csótányok által látogatott helyekre, elsősorban lakásunk vizes blokkjaiban.

Mivel a készítmények hatástartása csupán néhány nap, a műveletet rendszeresen ismételjük a kívánt hatás eléréséig. Aki nem idegenkedik a porozószerek használata során keletkező látványtól, próbálkozhat a kihelyezésükkel. Azonban mivel a csótányok jellemzően a lakás vizesblokkjában fordulnak elő, ahol a páratartalom is nagyobb, a kihelyezett porozószer a pára hatására összeállhat, jelentősen veszítve ölőhatásából.

Az aeroszolos készítményeket személy szerint semmilyen körülmények között nem használnám, valamiért számomra a hatékonyságuk egyenértékű a strandpapucséval.

KIS SZÁMÚ – ESETLEG SZOMSZÉDBÓL ÉRKEZŐ – CSÓTÁNYOK

Összefogására alkalmas lehet a ragadólapos csótánycsapda is. Amiről azonban érdemes tudni, hogy elsősorban a fertőzöttség helyének és nagyságának felmérésére szolgáló monitoring eszköz. Ezen eszközök szintén nagy számban vannak jelen a piacon.

Érdemes olyat választanunk, amiben a csalogató hatásért felelős anyagot a gyártás során beleteszik. így nem kell külön bajlódnunk a pasztillák ráhelyezésével. A csapdák nem túl nagy távolságról eredményesen vonzzák a csótányokat. Így érdemes azokat szintén a rovarok által használt helyek közelében elhelyezni. A ragasztós felület beszáradása, porral vagy egyéb szennyeződéssel telítődése esetén funkcióját veszti. Ilyenkor cserélni kell.

VÉDEKEZÉS ÉS MEGELŐZÉS A CSÓTÁNYOK ELLEN

Visszatérő kérdés megrendelőink részéről, hogy amennyiben a lakásukban található réseket- repedéseket valamilyen módon kitöltik, el tudják-e zárni a külső környezetből, esetleg a szomszédból érkező csótányok behatolási útvonalait. A mechanikus védekezés ötletnek nem rossz, a National Geographic videóján látható kísérlet azonban világosan megmutatja, mennyire kell alapos munkát végeznünk, ha a védekezésnek ezt a módját kívánjuk választani.

    Kérjen tőlünk árajánlatot!

      Kérjen visszahívást!