Visszahívásért kattintson ide!

Hívjon most! +36 30 536 7337

MIKOR AJÁNLJUK A VADÁSZGÖRÉNYES PATKÁNYIRTÁST, MINT KIEGÉSZÍTŐ ELJÁRÁST?

 • A leglátványosabb eredményt azokon a helyeken tudjuk elérni, ahol a patkányok zömében a saját maguk által készített, földbe vájt járatokban laknak. A kutyák tökéletes pontossággal jelzik a járatok lakottságát, majd ezekbe a járatokba a görények behatolnak, a patkányok pedig észlelve a veszélyt menekülni próbálnak. Amennyiben a talaj feletti előkészítési munkák sikeresek voltak (menekülőutak lezárása, megnehezítése), a kutyák a menekülő patkányokat utolérik, majd elpusztítják. A föld alatt esetlegesen sarokba szoruló példányok, vagy azok, akik szembefordulnak a görényekkel menthetetlenül áldozatokká válnak, azonban ebben az esetben az eredmény nem lesz kézzel fogható, a görény a munka végeztével az áldozat tetemét nem hozza a felszínre.
 • A menekülő patkány fejében nemcsak B, de C és D terv is készen áll, így ha a fertőzött hely környezete tele van akadályokkal (tárolt tüzifa, egyéb fakupac, hulladékhalmok, sitt, stb), a kutyák lehetősége az elfogásra drasztikusan csökken, így az irtás eredményessége általában nem kielégítő.
 • Általánosságban elmondható, hogy egy- egy komolyabban fertőzött helyen nem csak maga a hely problémás, hanem a szomszédság is érintett lehet. Könnyen belátható, hogy a görényes irtás alkalmával maximum azok a példányok foghatók el, akik az irtás időpontjában az irtás helyén tartózkodnak.
 • Mivel a patkány egy éjszaka alatt akár 1500 méter megtételére is képes, az éppen a szomszédban (vagy a második- harmadik szomszédban) sziesztázó példányok egészen biztosan túlélők lesznek, és méreg- vagy csapda kihelyezése nélkül csak idő kérdése, hogy a megüresedett élőhelyet mikor veszik birtokba. Ezek ellen a vissza- vagy beszivárgó példányok ellen nyújtanak védelmet a szakszerűen kihelyezett, mérgezett csalétekkel feltöltött etetőállomások.
 • Nehezebb feladatnak mondható a födémben, vályogfalban, álmennyezetben vagy előtétfalban lévő patkányok görényes irtása. Ezen épületrészek különböző szerkezeti okokból nehezítik az állatok dolgát. A vadászgörény mászóképessége messze elmarad a patkányétól, ami pl gipszkarton falak tartószerkezeti elemein történő függőleges közlekedésnél hátrány. Egész egyszerűen nem tudja követni a patkányt, így elfogni sem képes, a munka végkimenetele erősen kétséges, a fogás esélye ilyen esetekben csekély.

TÉNYEK ÉS TÉVHITEK A VADÁSZGÖRÉNYES PATKÁNYIRTÁSSAL KAPCSOLATBAN

 • A vadászgörényes irtás 100%-os eredménnyel zárul
 • Van ilyen eset is, jellemzően ott, ahol 1db betévedt patkányt kell felszámolni (pl magánlakás, élelmiszeripari-, vendéglátóipari létesítmények, stb), azonban egy masszív fertőzöttség felszámolására a görényes irtás önmagában általában kevés
 • A vadászgörény szaga elriasztja a patkányokat, és ahol a görény járt, oda a patkány jó ideig nem megy vissza
 • Ez teljesen városi legenda, egy szó sem igaz belőle
 • A vadászgörény megfogja az egeret is
 • Ha meg tudja fogni, megfogja. Egerek irtására azonban az eljárás nem alkalmas, egész egyszerűen a vadászgörény testméretei miatt képtelen követni az egeret, az első olyan lyukon fennakad, ami egér méretű
 • A görény az elfogott patkányt előhozza
 • A görény nem kutya, nem képes az elpusztított állatok apportírozására, főleg akkor nem, ha a leölt patkány testmérete meghaladja a görényét. Igen gyakran felmerülő igény az álmennyezet alatt, vagy valamilyen előtétfal mögött lévő patkányok esetében, hogy a beengedett görény a kártevőt ne csak elpusztítsa, hanem –elkerülendő a test oszlásával, foszlásával járó kellemetlen szag- és egyéb hatásokat – hozza is elő. Ezek az általában gipszkarton felületek sajnos nem a levegőben állnak, a tartószerkezet pedig még akkor is komoly akadályt jelentene a görények számára, ha azok egyébként ki akarnák vonszolni az áldozatot.

  Kérjen tőlünk árajánlatot!

   Kérjen visszahívást!