Visszahívásért kattintson ide!

Hívjon most! +36 30 536 7337

Darázsfészek

Darázsfészek

Darázsfészek eltávolítás

Darázs

Darázsirtás

Darázsfészek eltávolítás Budapesten

A különböző darázsfajok darázsfészek készítése, egymástól eltérő kialakítású és nagyságú. Az egyenletes, nyitott, kisméretűtől, a nyállal összetapasztott, cellulóz alapanyagú növényi rostokkal papírszerűen borított, védett, gyakran emeletes kialakítású darázsfészken át a földbe épített várig.

DARÁZSIRTÁS GYORSSEGÉLY: 06 (30) 536 7337

A darázsfészek elsősorban a darazsak következő generációjának nevelésére szolgál, a fészekben lévő sejtek mindegyikében egy-egy lárva nevelkedik.

A darázsfészek fellelési helye szintén hatalmas változatosságot mutat, az említett föld alá építettől, fák odvában, madáretetőkben, ereszcsatornák alatt, ablak- ajtókban, padlásterekben, gipszkarton burkolatok mögött, stb

Saját praxisunk talán egyik legfurcsább darázsfészke egy erkélyen található, használaton kívüli ülőgarnitúra támlájának hátoldalában volt.

Mivel a megfelelő védőruházat használata, és gyakorlati jártasság nélkül a darázsfészek irtását senkinek nem javasoljuk, nem adunk tippeket sem a kereskedelmi forgalomban kapható darázsirtó készítmények, sem pedig a javasolt technológia tekintetében. A darázsirtás ára alkalmi jelleggel egészen biztosan kevesebb lesz, mint a hozzá való felszerelés megvásárlásának költsége (alább részletezve) – amint ez szinte minden más szakmában felmerülő probléma esetén is igaz.

DARÁZSIRTÁS MENETE

darázsfészek eltávolításAz irtás szempontjából alapvetően két esetet különböztetünk meg. Amikor látjuk magát a darázsfészket, és amikor nem. Az első esetben az irtás nehézségét kizárólag a darázsfészek megközelítése okozhatja, az irtás eredménye szinte azonnali. Ha nem látjuk a fészket, akkor is be kell tudni határolni a darazsak intenzív mozgásának a helyét, ahol nagy valószínűséggel találunk egy úgynevezett röplyukat.

Ilyen esetben a fészek nem megközelíthető helyen van, de az irtás a röplyukon keresztül –amennyiben az megközelíthető- szintén elvégezhető. Ebben az esetben az eredményesség az irtást követő nap reggelére várható. Sokat segít az ilyen fészkek helyének meghatározására az endoszkópos kamera, aminek jóvoltából pl egy gipszkarton falat nem kell lebontani, hanem elegendő a megfelelő helyen egy furattal megnyitni, amin keresztül az irtás elvégezhető.

A darázsfészek eltávolítás eszközei

Mivel a darazsak csípése allergiás reakciót válthat ki, ami az egyszerű bőrpírtól az égető viszketésen keresztül az anafilaxiás sokkig egyénenként változik, az első és legfontosabb felszerelési tárgy az egyéni védőfelszerelés, a méhészruha. A darázsfészek megközelítéséhez sok esetben elengedhetetlen a megfelelő hosszúságú létra.

Amennyiben a fészek olyan helyen van, hogy az irtást nagy magasságban, vagy nehezen hozzáférhetően lehet csak elérni, szükségünk lesz egy zuhanásgátló hevederre, és a hozzá tartozó kötélre. Alapfelszerelés a por vagy egyéb permetezőszer kijuttatására alkalmas porozó- vagy permetezőgép, illetve gyakran a hozzá tartozó hosszabbító szár. Nem gyakran, de előfordul, hogy az irtást platóra rögzített, nagy nyomású permetezőgéppel végezzük.

Darázsirtás ára

Az irtás árának meghatározására a következő ökölszabályt alkalmazzuk. Budapest területén, látható helyen lévő, két lábbal a földön állva elérhető helyen lévő (ez akár 4 méter is lehet), 1 db fészek esetén az ár 15.000,-Ft.

    Kérjen tőlünk árajánlatot!

      Kérjen visszahívást!