Patkány riasztó hatékonysága

Komoly érdeklődésre tart számot a patkány riasztó készülékek használatának lehetősége a rágcsálók elleni küzdelemben.

Patkány riasztók hatékonysága
Mennyire hatékonyak a patkány riasztók?

Amit jelenleg biztosan tudunk, az a bizonytalanság, ami ebben a kérdésben jelentkezik. Legyen szó gyöngytyúk tartásról a baromfi udvarban, ultrahangos készülékről- ami akár frekvenciaváltóval is rendelkezik-, szinte biztos, hogy problémánk nem fog varázsütésre megoldódni. Az említettek közül a gyöngytyúk tartás nem lehet túl nagy befektetés azoknak, akik egyébként is baromfit tartanak, érdemes kipróbálni. A működőképességről erősen megoszlanak a vélemények, na de ahogy mondani szokták: ”több is veszett Mohácsnál”.

Ultrahangos Patkány riasztó

Az ultrahangos készülékekkel más a helyzet, egész széles választékkal találkozhatunk a különféle webshopokban, áruházakban. Közös bennük, hogy mindegyikük használata végtelen egyszerűséget, és további energiabefektetés nélküli sikert ígér. Nos, ezzel kapcsolatban két dolgot mindenképpen érdemes meggondolni. Az első dolog a rágcsálók evolúciós sikerének egyik alap pillére: az alkalmazkodóképesség határtalansága. A túlélés törvényeit követve amennyiben az élelem és a búvóhely rendelkezésre áll, szinte biztos, hogy az ultrahangos riasztás hatástalan lesz.

Eredmény ideig-óráig

Lehet, hogy a rágcsáló számára az ultrahang nem biztosít „ideális” körülményeket, azonban a zavarást képes megszokni, pláne ha ehhez veszélyérzet nem társul. A sikertelenség másik oka az ultrahang terjedésében keresendő. A patkányok leginkább a zegzugos helyeken ütik fel a fejüket, ahol a kihelyezett készülékből érkező ultrahang a felületen „megtörik”, így tulajdonképpen a patkány akár a készülék közvetlen közelében is jól tudja magát érezni, amennyiben közte és a készülék között valamilyen takarást biztosító felület van.

Ultrahangos patkány riasztó
Ultrahangot kibocsájtó patkány riasztó

Ami viszont minden esetben garantált sikert hoz, az a vadászgörények és kutyák bevetése. Győződjön meg róla a saját szemével!

Hívás
Honlap | SEO | ADS