Visszahívásért kattintson ide!

Hívjon most! +36 30 536 7337

Hogyan lehet kiirtani a patkányokat?

Legutóbbi bejegyzések

Mennyire gyorsan irthatók ki a rágcsálók?

Bár mindenki rémálmai között szerepel, a kártevő fertőzések elkerülhetetlenek a

Melyek az ágyi poloska tipikus rejtekhelyei?

Az ágyi poloska az egyik olyan rovar, amely ragyogóan meg

Sárga és csíkos, biztos, hogy darázsról van szó?

Amikor látunk elzúgni egy sárga-fekete csíkos rovart, bizony nehéz eldönteni,

Az ágyi poloska és a nyár

Az ágyi poloska az egyik olyan rovar, amely ragyogóan meg

Az ágyi poloska és a kutyák

Az ágyi poloskák elsősorban az embereket kedvelik, különösen a nőket

A kártevők irtásához sokféle megoldás áll rendelkezésre, de néha szükség lehet rá, hogy több dolgot is kipróbáljunk. A patkányok esetében ráadásul olyan állatfajról van szó, amely főleg éjjel aktív és szeret megbújni a kicsi, sötét helyiségekben. Emiatt nehéz lehet elkapni őket.

A következőkben megnézünk pár módszert, amit kipróbálhatunk a patkányoktól való megszabaduláshoz.

Otthonunk átvizsgálása

Mielőtt bármilyen irtásnak nekilátnánk, kívülről-belülről vizsgáljuk át az otthonunkat, olyan réseket keresve, ahol bejuthat a patkány a lakásunkba. Ezeket minél hamarabb meg kell szüntetni.

Fontos minden olyan sarkot is átnézni, amit nem használunk, hiszen ezek tökéletes búvóhelynek és fészeknek számíthatnak. Sok esetben a búvóhely megszüntetése és kitakarítása megszabadíthat minket a patkánytól is.

Természetes módszerek

A kemikáliák bevetése előtt próbálkozhatunk a természetes megoldásokkal is. Egy ilyen módszer lehet a csapdák kiállítása az olyan, patkányok által gyakran látogatott helyeken, mint a pince vagy a szellőztető nyílások.

Csalinak használhatunk mogyorót, magokat vagy almát. De olyan csípős fűszernövényekkel is távol tarthatjuk a patkányokat, mint a szegfűszeg, fekete bors vagy borsmenta olaj, ezeket a nyílásoknál vagy a lakásunk köré szórjuk szét. Az erős illatú anyagok irritálni fogják a patkányok orrát, és elkerülhetik otthonunkat.

Patkányirtószerek használata

Sokféle típusú és kiszerelésű irtószert találhatunk az erre szakosodott üzletekben, amelyek főleg cianid, foszfor vagy kén vegyületeket tartalmaznak. Ezek nem csak a patkányokra vannak ártó hatással, hanem a többi állatra is, hiszen vérrögök kialakulásához vagy belső vérzéshez vezethetnek, illetve az idegrendszert támadják meg.

Van ennek a módszernek egy hátulütője is, hiszen mi van, ha a patkány olyan helyen pusztul el, ahol nem tudunk hozzáférni vagy egyszerűen nem vesszük észre? Napok kérdése, míg megkezdődik a tetem lebomlása, ami további rovarokat csalhat otthonunkba, így nem csinálunk egyebet, mint megduplázzuk a problémánkat.

Mit tehetünk még?

Tartsunk tisztán otthonunkat és udvarunkat, ne hagyjuk felhalmozódni a mocskot vagy a bútorokat, és ne engedjük hozzáférni a patkányokat az élelemhez sem. Ennek érdekében tároljuk okosan a gabonát, zöldségeket. Ha rendelkezünk fával az udvaron, akkor megpróbálhatjuk odacsalni a baglyokat is, mivel a számukra finom falatoknak számítanak a patkányok. Helyezzünk szárazjeget a patkányok által használt alagutakba, mert a belőle felszabaduló szén-dioxid megöli a rágcsálókat.

Patkányvadászat görénnyel és kutyákkal

A patkányirtás vadászgörénnyel egy gyors és hatékony módszer a rágcsálók elpusztítására. A görények és a kutyák kiszimatolják a patkányokat, és azonnal meg is folytják őket. Ez a megoldás természetesnek számít, mivel nincs szükség mérgekre vagy kemikáliákra, hanem csupán az állatok veleszületett vadászösztöne dolgozik.

A vadászgörényes patkányirtás még azokon a területeken is be szokott válni, ahol korábban a méreggel történő irtásnak nem volt eredménye.