Visszahívásért kattintson ide!

Hívjon most! +36 30 536 7337

Hogyan érkezik az ágyi poloska az otthonunkba?

Legutóbbi bejegyzések

Mennyire gyorsan irthatók ki a rágcsálók?

Bár mindenki rémálmai között szerepel, a kártevő fertőzések elkerülhetetlenek a

Melyek az ágyi poloska tipikus rejtekhelyei?

Az ágyi poloska az egyik olyan rovar, amely ragyogóan meg

Sárga és csíkos, biztos, hogy darázsról van szó?

Amikor látunk elzúgni egy sárga-fekete csíkos rovart, bizony nehéz eldönteni,

Az ágyi poloska és a nyár

Az ágyi poloska az egyik olyan rovar, amely ragyogóan meg

Az ágyi poloska és a kutyák

Az ágyi poloskák elsősorban az embereket kedvelik, különösen a nőket

Az ágyi poloska napjainkban is rettegett vérszívó. Sokan úgy gondolják, hogy őket ez a probléma biztos, hogy nem érinti, hiszen, ha nem is naponta, de hetente kétszer biztos, hogy előveszik a porszívót, alaposan kitakarítják a lakásukat. Gondot fordítanak a portörlésre, felmosásra, fertőtlenítésre is.

Sajnos, az ágyi poloska terjedése szempontjából nagyon hasonlít a fejtetűre. A fejtetű sem aszerint válogat, hogy hol van tisztaság, hol nincs. Bár ez utóbbi élősködő általában a gyerekközösségekben terjed, de onnan a család apraja-nagyja elkaphatja. Épp úgy, mint az ágyi poloskát.

Ágyi poloska

Az ágyi poloskáról azt kell tudnunk, hogy kifejezetten a meleg helyet szereti. Mindenképp szüksége van arra, hogy az emberek közelében legyen, mert alapvetően emberévérrel táplálkozik. Végső esetben fanyalodik a mellettünk élő melegvérű állatokra, például a kutyára, macskára.

A poloska a nagyvárosokban igen gyakori, mert gyorsan terjed. Budapest különösen fertőzött ebből a szempontból. Ha egyszer betette a lábát valahova, valószínűleg segítség nélkül nem fogjuk tudni kiirtani. Az ágyipoloska irtás nagyon sok munkát ad a fővárosban a szakembereknek.

Ágyi poloska terjedése

Az ágyi poloska, mint minden egyéb más rovar, alapvetően két úton jut be otthonunkba. Aktív módon, azaz valahogy „besétál” a lábán, például átjön a szomszédból. Ez főleg akkor valószínű, ha ott irtanak.

Mivel az ágyi poloska igen kicsi jószág, a legkisebb réseken is beférkőzhet. Kifejezetten szereti az elektromos hálózat csöveit, az olyan számára, mint egy autópálya. Elindul a szomszédból, és máris nálunk van.

Kénytelen magának új szálláshelyet találni, mert nagyon szapora. Ha nem irtják ki, akkor nagyon rövid idő alatt úgy megnő a számuk, hogy nem találnak maguknak elegendő élelmet, és ezért kelnek útra.

Vagy az is előfordul, hogy ahol eddig volt az ágyi poloska, az ott élő emberek elköltöznek, kórházba kerülnek, esetleg meghalnak, a lakásuk pedig üresen áll. Ilyenkor az ágyi poloska – bár akár fél évig is képes az éhezésre – nekiindul, és új táplálékforrás után néz.

Az esetek másik részében passzív módon jut el hozzánk, azaz vagy mi visszük be a lakásba, vagy valaki más hozza be hozzánk.

Gyakori, hogy például bútor vagy ruházati termék vásárlása során kerül be. Még csak nem is kell használt bútornak, vagy ruhának lennie, hogy az fertőzött legyen. Olyan új bútorral is került már be a lakásba, ami régóta porosodott a raktárban, és valahogy az ágyneműtartó aljára ragasztott jelölő címkék alatt dekkoltak a poloskák, várva, hogy valaki haza vigye őket, és majd éjjel rátámadhassanak az emberre. Ez esetben már jól ki voltak éhezve.

Tömegközlekedés közben is átkerülhetnek ránk, és máris hazavittük őket úgy, hogy észre sem vettük. Külföldi út során a vonaton, repülőn a bőröndükbe is befészkeli magát. De elég elmenni egy wellness hotelbe a hétvégére, máris ágyi poloskával térhetünk haza.

Ismételten ki kell hangsúlyozni, hogy ez nem azt jelenti, hogy mi, a hotel vagy a szálloda piszkos lenne. Sajnos az ágyi poloska nem válogat, eszerint. Az ötcsillagos helyeken is ugyanolyan jól érzi magát, mint egy hajléktalan matracának alján.