Visszahívásért kattintson ide!

Hívjon most! +36 30 536 7337

Házi praktikák, megelőzés hangyairtás előtt

Legutóbbi bejegyzések

Mennyire gyorsan irthatók ki a rágcsálók?

Bár mindenki rémálmai között szerepel, a kártevő fertőzések elkerülhetetlenek a

Melyek az ágyi poloska tipikus rejtekhelyei?

Az ágyi poloska az egyik olyan rovar, amely ragyogóan meg

Sárga és csíkos, biztos, hogy darázsról van szó?

Amikor látunk elzúgni egy sárga-fekete csíkos rovart, bizony nehéz eldönteni,

Az ágyi poloska és a nyár

Az ágyi poloska az egyik olyan rovar, amely ragyogóan meg

Az ágyi poloska és a kutyák

Az ágyi poloskák elsősorban az embereket kedvelik, különösen a nőket

Házi praktikák, megelőzés hangyairtás előtt

Nyilvánvaló, hogy a ház körüli hangyaproblémáknak az első jele amikor észrevesszük őket. Ha otthonában hangyákat vagy hangya vonulási útvonalakat észlel melyek táplálékforráshoz, vagy onnan vezetnek akkor tennie kell ez ellen a hangyairtás előtt. Valamilyen szennyeződés vagy homok észlelése a lakásban nagyobb hangyafészket jelezhet. A hangya fajtájától függően azonban lehetnek ezek a fészkek a falban, vagy más nehezen látható helyeken, mely megnehezítheti a fészkek felkutatását. Hazánkban a fáraóhangya okozhat kellemetlenségeket hiszen előszeretettel fészkelnek fűtött, meleg helyiségekben. Külsőjüket sárgásbarna vagy fekete szín jellemzi, nagyon apró kb. 2mm nagyságúak.

Egyes fajok jelenléte más módon is azonosítható. Előfordulhat, hogy a szellőzőnyílásokból másznak elő, vagy halk zörejt hallhat a falakból szűrődni, ahol fészkelni próbálnak a hangyák. Ne hagyja figyelmen kívül, ha apró faforgácshalmot észlel hiszen ez is jele lehet a fészekrakásnak.

Hogyan lehet megszabadulni a hangyáktól?

Az otthonainkban megjelenő hangyák elleni küzdelem első lépése, hogy azonosítsa azt a hangyafajt mely a problémát okozza. Mivel a különböző fajok különböző szokásokkal és szükségletekkel rendelkeznek ezért több módszer létezik irtásukra. Nem feltétlenül szükséges az azonnali hangyairtó használata. Hangyairtás előtt próbálja meg a rovarok megjelenésének okait megszüntetni, íme néhány alapvető tipp az induláshoz:

Szigetelés

A hangyák rendkívül ügyesen megtalálják a falakon, ablakokon és a padlózaton a legkisebb repedéseket, nyílásokat, hogy bejuthassanak otthonába takarmányozás céljából. Zárja le az esetleges bejutási pontokat. Valószínűleg nem fogja megtalálni az összes lehetséges rést, de kezdetnek ez is megteszi.

Takarítás

Az összes bejutási pont szigetelése után fontos az ezek körüli takarítás. A hangyák egy úgynevezett feromonokat tartalmazó nyomot hagynak maguk mögött, így azt a többi hangya követni tudja a táplálékforrásig. Súrolja le a hangya bejáratát szappanos vízzel, hogy megszabaduljon ezektől a nyomvonalaktól. Ezenkívül szabaduljon meg a földre hullott vagy az elől hagyott ételmaradékoktól.

Eltávolítás

A hangya különösen vonzódik a háztartásokban megtalálható ételekhez, mint például a cukor, zsír és mindenféle morzsák. Távolítsa el a lehetséges élelmiszerforrást azok zárt helyen történő tárolásával. A házi kedvencek eledelét is jól lezárt helyen tárolják. Ezen kívül a háztartási szemetet is rendszeresen ürítse ki.

Beázások a lakásban

A hangyáknak vízre van szükségük a túléléshez ezért minimalizálni kell a hozzáférésüket. Javítsa meg az esetleges szivárgásokat, tartsa szárazon a padlót.

Ezeknek a praktikáknak az alkalmazásával elkerülhető otthonainkban ezen rovaroknak a megjelenése.