Visszahívásért kattintson ide!

Hívjon most! +36 30 536 7337

Hangyairtás

Hangyirtás Budapesten – A hangyákról

Hangyairtás előtt jobb, ha megismerjük a hangyákat, hogy tudjuk mivel is állunk szemben. Világszerte jelenleg több mint 6000 hangyafaj létezik. Ezek a kis méretű rovarok társas életformában élnek és közösségeket hoznak létre. A közösség központjában az anyakirálynő áll, aki az egész kolóniát irányítja. A hangya bolyoknak nagyon jól megszervezett munkavégzés és társadalmi hierarchia figyelhető meg.

A kifejlett hangyák csak folyékony táplálékot képesek magukhoz venni, és testtömegük többszörösét is képesek elszállítani. A boly fenntartásához azonban fehérjeforrásra is szükség van, ezért elhullott rovarokkal, egyéb tetemekkel, hulladékkal is táplálkoznak.

A hangyairtás módszerei – Permetezés

Amennyiben megjelentek a hangyák otthonában vagy annak környezetében, érdemes profi hangyairtó szakemberhez fordulni. A hangyairtás legalapvetőbb formája a permetezés. Ezzel a módszerrel a teljes kolónia és a királynő is kiirtható.

A permetezés során a kártevőirtó szakember egy kontakt hatású szert juttat azokra a felületekre, amelyekkel a hangyák érintkezhetnek. Ezeken a felületeken a rovarirtó szer megtapad, így az azzal érintkező hangyák elpusztulnak.

A permetezés során oda kell figyelni az elcsúszás veszélyére, mivel a permetezett felületek egy ideig nedvesek maradnak. FONTOS! hogy az irtószert tilos eltávolítani a permetezett felületről, illetve kiemelten oda kell figyelni hogy a háziállatok sem érintkezhetnek ezekkel a felületekkel.

Hangyairtás – Mérgezett csalétek

A hangyairtás ezen módszerénél az irtás célzottan történik. Ebben az esetben egy rendkívül hosszú hatástartósságú irtószert használunk, mivel egyfajta domino effektussal működik a mérgezett csalétek. A hangyák a már elpusztult egyedek megeszik, így azok is elpusztulnak.

Ezért nagyon fontos, hogy az elpusztult hangyákat ne takarítsuk fel, mivel így a domino effektus megszakad. A kezelést 6-8 héttel az első irtás után érdemes megismételni.

Hangyairtás – Porozás

A porozást csak olyan helyiségben lehet alkalmazni, ami száraz. A porozásos hangyairtás, lényege, hogy a hangyák vonulási útvonalában kerül kihelyezésre a por alapú irtószer, melyet a testükre tapadva, tudtuk nélkül hordják be a bolyba, ahol a többi társukat is megmérgezve pusztulnak el. Ennek a módszernek az előnye a nagyhatékonysága.

    Kérjen tőlünk árajánlatot!

      Kérjen visszahívást!