Visszahívásért kattintson ide!

Hívjon most! +36 30 536 7337

Ezekre a dolgokra figyeljünk, hogy elkerüljük a patkányok megjelenését

Legutóbbi bejegyzések

Mennyire gyorsan irthatók ki a rágcsálók?

Bár mindenki rémálmai között szerepel, a kártevő fertőzések elkerülhetetlenek a

Melyek az ágyi poloska tipikus rejtekhelyei?

Az ágyi poloska az egyik olyan rovar, amely ragyogóan meg

Sárga és csíkos, biztos, hogy darázsról van szó?

Amikor látunk elzúgni egy sárga-fekete csíkos rovart, bizony nehéz eldönteni,

Az ágyi poloska és a nyár

Az ágyi poloska az egyik olyan rovar, amely ragyogóan meg

Az ágyi poloska és a kutyák

Az ágyi poloskák elsősorban az embereket kedvelik, különösen a nőket

Az utóbbi években igencsak elszaporodtak a patkányok. Nem csak a nagyvárosokban, de a tanyákon, mezőgazdasági területeken is egyre nagyobb létszámban fordulnak elő.

Kiirtásuk gyakorlatilag szinte lehetetlen, szélmalom harcnak tűnik. Pedig egészségügyi és járványügyi szempontból is fontos az irtásuk, nem is beszélve arról, hogy az állattartó telepeken, a magtárakban, silókban elsőrendű feladat a patkánymentesítés.

Vannak azonban olyan időszakok, amikor oly nagymértékben elszaporodnak, hogy szinte beléjük botlunk, akár szó szerint is.

Nincs velük könnyű helyzetünk, mert végtelenül szapora állatok, és nagyon intelligensek is, ezért óriási károkat tudnak okozni.

A patkánymentesítésnek azért is van jelentősége, mert a háziállatok megfertőzésével mi is veszélybe kerülünk. A háziállatok pedig akár a takarmányukon keresztül is elkaphatnak betegségeket, hiszen könnyen kapnak olyan takarmányt, melyben az ürülékük megtalálható.

Nemcsak az állatokat fertőzik meg, de elpusztítják a termést is, hatalmas az étvágyuk. És egy seregnyi patkány nagy mennyiséget meg tud enni.

A ház körül is pusztítanak, mert elrágják a vezetékeket, a falakat, a tetőt és az alapokat. A nagyvárosok csatornahálózatában is jól érzik magukat.

Nagyon komolyan kell venni a patkányok irtását

Ha patkányt észlelünk, komolyan kell venni az irtást. Mindenképp forduljunk szakemberhez, mert a patkányirtás nemcsak a kis házi kedvenceinkre, de a gyerekekre is veszélyes lehet.

A mezőgazdasági területeken nehéz ellenük védekezni, de a saját, városi környezetünkben tehetünk azért, hogy ezek a rágcsálók elkerüljenek minket, ne telepedjenek le otthonunk közelében.

Viszonylag egyszerű a megoldás, hogy nem szabad olyan körülményeket teremteni, ahol jól érzik magukat. Úgy kell kialakítani környezetünket, hogy a kártevők ne találjanak maguknak kényelmes vackot és élelmet. A tanyán is próbáljuk meg a terményeket úgy tárolni, hogy a patkány ne férhessen hozzá.

Nem rendelkezik mindenki patkányfogásra idomított kutyával, de azért a négylábú barátunk – akár kutya, akár macska – mindenképp jó szolgálatot tesz a ház körül, nem valószínű, hogy kutyás, macskás házba költöznek a patkányok. Bár nem patkányriasztóként, de sokan tartanak görényt otthonukban. Ez a kedves jószág és a patkány ősi ellenségek. A görényünk szinte biztos, hogy idomítás nélkül is elkapja a patkányt.

A patkányok sem szeretik a stresszt, ezért, ha nem érzik magukat biztonságban, akkor inkább máshol vernek tanyát.

Ha nincs lehetőségünk arra, hogy egy kutyussal, macskával vagy görénnyel osszuk meg otthonunkat patkányelkerülés céljából, akkor se keseredjünk el, mert más módon is tehetünk ellenük.

Mindig figyeljünk arra, hogy ne hagyjunk elől semmiféle olyan ennivalót, ami vonzó lehet számukra. Ne csak a lakáson belül zárjuk el előlük az ételt, de a kertbe, a ház mellé se dobjunk semmilyen ehető dolgot.

Főleg lakótelepeken volt nagy divat a szemétledobó, melyeket mára már lezártak, üzemen kívül helyezték őket. Azonban, ha még ez mindig működne a házunkban, a lakógyűlésen, közgyűlésen kezdeményezzük ezek eltorlaszolását.

A kinti kukákra is fordítsunk nagy figyelmet, az mindenképp zárható legyen. Lehetőség szerint béleljük ki egy nejlon zacskóval is. Végső esetben élvefogó csapdákat is kihelyezhetünk, de vigyázzunk arra, hogy a patkányokon kívül senki más ne férhessen hozzá.

A professzionális patkányirtás a legtöbb esetben sikerrel veszi az akadályokat, de a vegyszeres, méreggel történő módszer nem mindig hatékony. A modern patkányirtás már vadászgörénnyel történhet, ahol apró testű vadászkutyák és vadászgörények együttműködve kutatják fel a kártevőket. Mivel ezek az állatok szórakozásból, élvezettel pusztítják el a patkányokat, a legkisebb lyukakba is bebújnak, és addig nem nyugszanak, míg az ellenségük utolsó példányát is el nem kapják. Ez a módszer természetesen teljesen természetes, és nem használ fel méreganyagokat.