Visszahívásért kattintson ide!

Hívjon most! +36 30 536 7337

Az ágyi poloska irtás megspórolható? Íme, néhány tanács

Sokunk tanácstalanul áll a poloskairtás kérdésével szemben. Amikor szembesülünk a problémával vegyes érzések öntenek el mindannyiunkat, számos kérdés kavarog fejünkben. Hogyan kerültek otthonunkba? Nálam tisztaság van, miért jelentek meg mégis? Mit tegyek most? Mennyibe fog ez nekem kerülni? Ebben a cikkünkben remélem, válaszra talál mindenki.

Az ágyi poloska irtás megspórolható? Íme, néhány tanács
Az ágyi poloska irtás megspórolható? Íme, néhány tanács

Sokunk azonnali megoldást szeretne a poloskák okozta kellemetlenségekre és pénztárcakímélő opciókon is gondolkodunk. Amikor megpróbáljuk önerőből eltüntetni a poloskát, semmiképp ne használjunk kertészeti vagy mezőgazdasági célokra szánt vegyszereket. Továbbá ne használjunk olyan termékeket, melyek látszólag „házi készítésűek”, vagy „egyedi összetételűek”, vagy olyan termékeket, melyeket engedély nélkül árusítanak. A leghatékonyabb módszer az ágyi poloska irtás terén a szakember által elvégzett szakszerű munka.

A kártevők saját kezűleg elvégzett irtása nagyon nehéz és időigényes, de nem lehetetlen feladat, persze ez a fertőzöttség fokától is nagymértékben függ. Meg kell tervezni minden részletet, mely pontjából indul a lakásnak és alakítson ki egy tisztaszobát. A poloskairtást kézileg is végezheti: összeszedheti vagy ragasztószalagon összegyűjtheti a bogarakat. Ezzel csökkentheti a poloskák számát, ha újra és újra elvégzi a feladatot. Szükséges eszközök a rovarok megsemmisítéséhez: lámpa, régi hitelkártya vagy hasonló tárgy, átlátszó ragasztószalag, műanyag zacskók és forró szappanos víz.

A zseblámpával és bankkártyával keresse meg a poloskákat úgy, hogy a kártyát végig húzza a repedések, rések mentén kinyomva ezzel a rovarokat belőlük. A ragasztószalaggal csapdába ejtheti az összegyűjtött ágyi poloskákat, a forró szappanos vízzel pedig tisztítsa meg a felületeket.

Alaposan porszívózzon ki minden helyiségben, különös tekintettel a rejtett zugokra, repedésekre. A porzsákot tegye bele egy lezárt műanyag zacskóba és szabaduljon meg tőle, a porszívót pedig alaposan tisztítsa meg.

A mosás nagyon hatékony lehet a mosó vagy szárítógépbe helyezhető tárgyak kezelésére. Gyűjtse össze az összes fertőzött textilt, ami éppen nem fér be a mosógépbe azt zárja le műanyag zsákba. A lehető legnagyobb hőfokot használja, amit a textília elbír.

A bútorokat és a szőnyegeket gőzölővel kezelheti. Nyilván sokunknak nincs otthon ilyen szerkezet, ezért itt máris a zsebünkbe kell nyúlni arról nem is beszélve, hogy ez az eljárás a forró gőz miatt veszélyes is lehet.

Fagyasztással is kezelhető a probléma, viszont óriási fagyasztóra lenne szükségünk ahhoz, hogy minden fertőzött tárgyat ilyen módon kezeljünk, nem is beszélve arról, hogy legalább négy napig ott kellene tárolni őket.

El is érkeztünk a vegyszeres poloskairtáshoz, mint opcióhoz. Ezt viszont mindenképp szakemberre bízza, egyrészt több kezelésre is szükség van, másrészt, ha nem megfelelően használja a vegyszereket, akkor a poloska helyzet akár rosszabbodhat is.