Visszahívásért kattintson ide!

Hívjon most! +36 30 536 7337

Az ágyi poloska irtás megspórolható? Íme, néhány tanács

Legutóbbi bejegyzések

Profi kártevőirtás a gabona- és állattartó telepeken

A gabona- és állattartó telepeknek működésük során számos kihívással kell

Darázsfészek a tetőcserép alatt – mi a teendő?

A nyári hónapok beköszöntével egyre több időt töltünk a szabadban,

Miért bízzuk profi rovarirtó cégre a kártevőirtás folyamatát?

Bár sok házi módszer és termék áll rendelkezésre a rovarok

Patkányfertőzés társasház falain belül

Ha egy társasház falain belül történik patkányfertőzés, az nem csak

Mit tegyünk ha darázs él az otthonunkban?

Amikor darázsfészket találunk az otthonunk közelében, az azonnali intézkedés elengedhetetlen.

Az ágyi poloska irtás megspórolható? Íme, néhány tanács

Sokunk tanácstalanul áll a poloskairtás kérdésével szemben. Amikor szembesülünk a problémával vegyes érzések öntenek el mindannyiunkat, számos kérdés kavarog fejünkben. Hogyan kerültek otthonunkba? Nálam tisztaság van, miért jelentek meg mégis? Mit tegyek most? Mennyibe fog ez nekem kerülni? Ebben a cikkünkben remélem, válaszra talál mindenki.

Az ágyi poloska irtás megspórolható? Íme, néhány tanács
Az ágyi poloska irtás megspórolható? Íme, néhány tanács

Sokunk azonnali megoldást szeretne a poloskák okozta kellemetlenségekre és pénztárcakímélő opciókon is gondolkodunk. Amikor megpróbáljuk önerőből eltüntetni a poloskát, semmiképp ne használjunk kertészeti vagy mezőgazdasági célokra szánt vegyszereket. Továbbá ne használjunk olyan termékeket, melyek látszólag „házi készítésűek”, vagy „egyedi összetételűek”, vagy olyan termékeket, melyeket engedély nélkül árusítanak. A leghatékonyabb módszer az ágyi poloska irtás terén a szakember által elvégzett szakszerű munka.

A kártevők saját kezűleg elvégzett irtása nagyon nehéz és időigényes, de nem lehetetlen feladat, persze ez a fertőzöttség fokától is nagymértékben függ. Meg kell tervezni minden részletet, mely pontjából indul a lakásnak és alakítson ki egy tisztaszobát. A poloskairtást kézileg is végezheti: összeszedheti vagy ragasztószalagon összegyűjtheti a bogarakat. Ezzel csökkentheti a poloskák számát, ha újra és újra elvégzi a feladatot. Szükséges eszközök a rovarok megsemmisítéséhez: lámpa, régi hitelkártya vagy hasonló tárgy, átlátszó ragasztószalag, műanyag zacskók és forró szappanos víz.

A zseblámpával és bankkártyával keresse meg a poloskákat úgy, hogy a kártyát végig húzza a repedések, rések mentén kinyomva ezzel a rovarokat belőlük. A ragasztószalaggal csapdába ejtheti az összegyűjtött ágyi poloskákat, a forró szappanos vízzel pedig tisztítsa meg a felületeket.

Alaposan porszívózzon ki minden helyiségben, különös tekintettel a rejtett zugokra, repedésekre. A porzsákot tegye bele egy lezárt műanyag zacskóba és szabaduljon meg tőle, a porszívót pedig alaposan tisztítsa meg.

A mosás nagyon hatékony lehet a mosó vagy szárítógépbe helyezhető tárgyak kezelésére. Gyűjtse össze az összes fertőzött textilt, ami éppen nem fér be a mosógépbe azt zárja le műanyag zsákba. A lehető legnagyobb hőfokot használja, amit a textília elbír.

A bútorokat és a szőnyegeket gőzölővel kezelheti. Nyilván sokunknak nincs otthon ilyen szerkezet, ezért itt máris a zsebünkbe kell nyúlni arról nem is beszélve, hogy ez az eljárás a forró gőz miatt veszélyes is lehet.

Fagyasztással is kezelhető a probléma, viszont óriási fagyasztóra lenne szükségünk ahhoz, hogy minden fertőzött tárgyat ilyen módon kezeljünk, nem is beszélve arról, hogy legalább négy napig ott kellene tárolni őket.

El is érkeztünk a vegyszeres poloskairtáshoz, mint opcióhoz. Ezt viszont mindenképp szakemberre bízza, egyrészt több kezelésre is szükség van, másrészt, ha nem megfelelően használja a vegyszereket, akkor a poloska helyzet akár rosszabbodhat is.