Visszahívásért kattintson ide!

Hívjon most! +36 30 536 7337

AZ ÁGYI POLOSKA IRTÁS TITKA

Az ágyi poloska irtás alapos körültekintést igényel, mert az ágyi poloska rendkívül jól alkalmazkodó élőlény. Akár hosszú időn át is kibírja élelem nélkül. Éjszaka, alvás közben találja meg áldozatát. Kis túlzással olyan, mint egy vámpír, hiszen vérszívó! A szén-dioxid és a hő kibocsátása alapján tájékozódik. Egyetlen példány több száz petét is képes lerakni. Sokak tévhitektől vezérelve dobálják ki bútoraikat vagy ágyaikat, de ezzel nem fognak megszabadulni tőlük. Megfelelő szakember segítségével azonban az ágyi poloska eltüntethető örökre, és így értékeit is megőrizheti mindenki.

ÁGYI POLOSKA IRTÁS GYORSSEGÉLY: 06 (30) 536 7337

BEHURCOLT ÁGYI POLOSKA IRTÁS

Ebben az esetben a nyaralásból, kórházból, kiküldetésből, használt bútorokból hazahozott ágyi poloskákról beszélünk. Ágy, képkeret, könyv, plüss játék révén lakásba juttatott egyedekről. Ilyenkor 100% -os biztonsággal elvégezhető az ágyi poloska irtás. Eredményesség alatt a teljes körű kipusztítás értjük!

SZOMSZÉDBÓL ÉRKEZŐ ÁGYI POLOSKA IRTÁS

Ez a helyzet már valamivel bonyolultabb. Az irtószerek alkalmazása mellett, a lakásban lévő egyedek szintén 100% biztonsággal elölhetők. Ha azonban a tenyészőhelyen nem oldódik meg a probléma, az ágyi poloska érkező egyedek az irtószerek lebomlása után újra és újra megjelenhetnek. Az ártalom kezdődik elölről!

ROVAR- ÉS RÁGCSÁLÓKEZELÉSNÉL A LEGFONTOSABB, HOGY TARTÓS MÉREGMEZŐT HOZZUNK LÉTRE

A búvóhelyek általában a kárpitszegések, szerkezeti összeeresztések, csapolások, lyukak, parkettaszegélyek, képek-képkeretek, faliszekrények. A felületek, illetve a rovarok búvóhelyein légtértelítő eljárás alkalmazunk. Az ágyi poloska irtás kezelést követően, a kezelt területen sem ember, sem háziállat hat órán át nem tartózkodhat. Majd az ezt követő két órás szellőztetés közben sem.

AZT SZOKTUK KÉRNI, HOGY EGY GARNITÚRA TISZTA ÁGYNEMŰ HUZATOT VASALJON ÁT MINDENKI

Ha ez kész, akkor még a meleg ágyneműt be kell helyezni egy nylon zsákba és összezárni. Ezt a huzatot majd a kezelés végeztével kell az ágyneműre felhúzni. Nincs szükségünk egyéb segítségre, mert ahogy az ágyból reggel felkelnek, nekünk az a legjobb! Ilyenkor már az irtás előtt képet kapunk a fertőzöttség mértékéről, a rovarok szóródásáról. Mindenképpen kezelésre kerül az ágy és az ágyneműtartóban lévő holmik. Aztán az ágy teljes környezete, illetve a teljes lakás, de mind más és más módon.

A KEZELÉS UTÁN A TEXTÍLIÁKAT MINDENKÉPPEN MOSNI KELL, DE NEM MINDEGY, HOGY MENNYI LESZ A MOSNIVALÓ

Többek között ezért nem kérünk segítséget a pakolásban. Fontos, hogy mi magunk lássuk pl a ruhásszekrény helyzetét, mert amennyiben a helyzet megengedi, az abban tárolt ruhákat nem kell vegyszerrel kezelnünk. Így az átlag háztartási mosógép 5-8 kg tölthetőségével számolva megspórolhatunk egy csomó mosást, szárítást, ami csak látszólag elhanyagolható dolog. Tapasztalati tény, hogy ha belenézünk ágyneműtartóinkba, szekrényeinkbe, gardróbba, számtalan használaton kívüli ruhaneműt találunk. Ezek rendkívül jó búvóhelyek az ágyi poloskának. Ezen ruhák mosása utáni szárítás során, a lakás légterébe kerülő víz a felületen lecsapódva penészedést indíthat, amivel újabb gondot veszünk a nyakunkba.

A LAKÁSBAN LÉVŐ TEXTÍLIÁK POLOSKA MENTESSÉ TÉTELÉRE KÉT MÓD VAN

Az egyik, hogy az ágyi poloska irtás alatt mi kezeljük. Ebben az esetben a kezelés utáni mosás alacsony hőfokon is történhet. A másik, hogy mindenki maga mossa (60 C°-on) vagy vasalja. Széles körben elterjedt a „bezsákolásos” módszer. Ezt viszont csak akkor alkalmazható hatékonyan, ha a zsákba helyezett holmira legalább 6 hónapig nincs és nem is lesz szükség. Továbbá, ha a tárolást nem lakáscélú helyiségben tudja megoldani. A nyaraló jó lehet, amennyiben télen nem látogatják, de a körgangos ház folyosói wc-je szinte biztosan nem. A pincében tárolással is kellemetlen helyzetbe hozhatja bárki a földszinti lakókat.

  Kérjen tőlünk árajánlatot!

   Kérjen visszahívást!

   Tévhitek az ágyi poloskákról és az ágyi poloska irtás szerepéről

   Az ágyi poloskákkal kapcsolatos elméletek és mítoszok azóta keringenek a lakosok körében, mióta megjelentek Olaszországban. Természetesen akkoriban az emberek azt hitték, hogy ezeket a vérszívó kártevőket fel lehet használni gyógyászati ​​célokra. Azóta az ágyi poloskákkal kapcsolatos állítások kicsit kevésbé nevetségesnek hatnak, de az ágyi poloskákat körülvevő félelemérzet miatt vannak még bőven olyan mendemondák, amiket el lehet oszlatni. De lássunk néhány még ma is köztünk lévő mendemondát.

   1. Szabad szemmel nem láthatóak az ágyi poloskák

   Tulajdonképpen ez a mítosz akár igaz is lehetne. Az ágyi poloska sötétvöröses-barna színű (vérétkezés után még sötétebb), és körülbelül akkora, mint egy almamag. A fiatalabb ágyi poloskákat és poloskatojásokat nehezebb észrevenni. A korai születésű ágyi poloska világosabb színű, és olyan kicsi is lehet, mint egy gombostűfej. A tojások még ennél is kisebbek. Tehát vannak tényleg nagyon kisméretű poloskák.

   2. Az ágyi poloskák képesek ugrani és repülni is

   Szerencsére ez a mítosz nem igaz. Az ágyi poloskáknak nincs szárnyuk, így nem tudnak sehova repülni. Ezenkívül a lábuk nem teszi lehetővé számukra az ugrálást sem. A legtöbb, amit tehetnek, hogy körülbelül percenként 1 méteres sebességgel kúsznak. Annak ellenére, hogy viszonylag gyorsak, az ágyi poloskák nem rohannak sehova, inkább megvárják amíg teljes nyugalomban nem vagyunk és el nem alszunk és csak utána támadnak.

   3. Az ágyi poloska egy évig is elél evés nélkül

   Az ágyi poloska elég sokáig elbír evés nélkül, de valószínűleg egy egész évet nem bírna ki. Egy tipikus lakóhelyen, ahol „normál hőmérséklet és páratartalom uralkodik, a kifejlett ágyi poloskák 2-3 hónapig is kibírják étkezés nélkül. Hidegebb körülmények között tovább élhetnek evés nélkül. A fiatal ágyi poloskáknak gyakrabban kell enniük, mint a felnőtteknek, mert táplálkozás nélkül nem élik túl.

   4. Az ágyi poloska csak éjszaka harap

   Az éjszaka az ágyi poloskák számára a legoptimálisabb időszak a táplálkozásra, ennek ellenére máskor is ehetnek, amikor erre lehetőségük nyílik. Például, ha egy személy éjszakai műszakban dolgozik, és nappal alszik, az ágyi poloska alkalmazkodik ehhez és nappalra időzíti a táplálkozást.

   5. Az ágyi poloska csak az ágyakon található

   Nevük ellenére az ágyi poloska nem csak az ágyakon található. Szeretnek a hőforrások (és a vér) közelében tartózkodni, de bárhol megtalálhatóak, ahol az emberek ülve időt töltenek, például kanapékon, fotelekben és székeken. Az ágyi poloska a szőnyegben, valamint a fiókok és szekrények rései mentén is megtalálható.

   6. Az ágyi poloskák előnyben részesítik az egészségtelen, piszkos körülményeket

   Az ágyi poloskákat gyakran a „piszkos környezettel társítják, de valójában teljesen mindegy milyen a lakás higéniai színvonala. Ugyanolyan könnyen megtalálhatóak a luxuslakásokban, mint egy hajléktalanszállón. Az ágyi poloskákat gyakrabban találják meg olyan területeken, ahol sok ember van, és ennek következtében sok a vér. Bár az ingatlan tisztasága nem befolyásolja a fertőzés valószínűségét, a rendetlenség jelentősen megnehezíti az ágyi poloskapopulációk észlelését és ellenőrzését.

   Az ágyi poloska irtás egy olyan feladat, amit mindenképpen érdemes szakértőkre bízni, hiszen a poloskák nagyon kártékonyak és ráadásul nehezen észrevehetőek. Egy profi irtócég, akiknél általában nemcsak ágyi poloska irtás érhető el, de akár a darázsirtás vagy patkányirtás is lehet a portfóliójuk része sokkal biztosabb, hogy értenek a feladathoz, amire vállalkoztak. Az ágyi poloska irtás Budapest vagy az ország bármely részén a gyorsan elvégezhető feladatok közé tartozik.

   Az ágyi poloska irtás szakszerű lépései

   Tévhit, hogy az ágyi poloska csak koszos, igénytelen helyeken telepszik meg, ezen a téren egyáltalán nem válogatós. Az elhanyagolt környezetet maximum azért kedveli jobban, mert ott könnyebben elrejtőzhet. Függönyökben, ágykárpitokban, képkeretekben, szőnyegekben, ritkán bolygatott ruhásszekrényekben szeret lenni a leginkább. A felfedezésük után Önnek sem érdemes halogatnia a szakember felkeresését, mivel a rovarok rövid időn belül tömegesen képesek elszaporodni az otthonában. Minél hamarabb következik be az ágyi poloska irtás, annál jobb.

   Mit kell tudni erről az élősködőről?

   Elsősorban emberi vért fogyaszt, ezért is telepszik meg olyan helyeken, ahol egyszerűen megközelítheti táplálékának forrását. Egyetlen példány akár több száz petét is képes lerakni és a legkisebb résekbe is gond nélkül bepréseli magát. Miután rátalált az áldozatára, alvadásgátló és érzéstelenítő anyagokat juttat a szervezetébe és megkezdi a táplálkozást.

   Azt a tényt, hogy ácsi poloska költözött be az életterünkbe, észrevehetjük többek között onnan, ha sok apró fekete pöttyre vagy pici fehér, tojás alakú petékre bukkanunk a használati tárgyainkon. Főként azonban a sok egymás mellett elhelyezkedő, erősen viszkető csípés hívja fel az emberek figyelmét a fertőzöttségre. Ezek elsősorban azokon a testtájékokon jelennek meg, melyeket éjjel nem fed hálóruha vagy takaró. Az arra érzékeny személyeknél a csípés erősen viszkető, égő érzéssé fokozódik és hólyagok is kialakulhatnak az érintett bőrfelületen.

   Ne bízzunk a házi praktikákban, a problémán csakis a profi ágyi poloska irtás segíthet.

   Egyéb kártevők ( például patkány) felbukkanásakor, mérsékelt fertőzöttség esetén sikeresen próbálkozhatunk házi módszerekkel. Az ágyi poloska jelenléte azonban másfajta hozzáállást igényel. Az irtás eredményességét főként az gátolja, hogy egy erősen rejtőzködő fajról van szó. A szakemberek sem kizárólag az általuk alkalmazott vegyszereknek köszönhetik, hogy hatékonyan képesek megszünteti a fertőzöttséget. A szakmai tudás, a számottevő tapasztalat ugyanolyan fontos, sőt akár fontosabb tényezők az ágyi poloska irtás folyamatában.

   Mit tehet Ön, ha megbizonyosodott az ágyi poloska jelenlétéről?

   Először is, nem érdemes pánikba esnie. Habár az élősködő meglehetősen kellemetlen, de nem jelent egészségügyi veszélyt az emberre nézve. Fontos továbbá, hogy a szakszerű ágyi poloska irtás megkezdése előtt semmilyen változtatás ne történjen az otthonában. Nem érdemes nagytakarításba kezdenie és lényeges, hogy ne dobja ki a kanapét vagy szőnyeget, ugyanis ezzel csak a szomszédokat, illetve egyéb személyeket sodor bele ugyanebbe a problémába, ráadásul garantáltan nem szünteti meg az otthonában a poloska inváziót. Igen gyorsan szaporodó fajról van szó, mely számos különböző felületen, tucatszámra rakja le a petéit.

   Ezért sem érdemes halogatni az ágyi poloska irtás megkezdését és abban reménykedni, hogy egyszer csak eltűnnek a vérszívók az otthonunkból. Valójában meglehetősen jól érzik magukat ott, ahol gond nélkül élelemhez jutnak. Előbb-utóbb akár több száz csípéssel is gyarapodhatunk néhány éjszaka leforgása alatt.

   Milyen módon került ágyi poloska egyáltalán az otthonomba?

   A poloskairtás során erre a kérdésre választ sajnos nem kaphatunk, mivel az élősködő könnyen megtalálja a módját, hogy egyik helyről a másikra vándoroljon. A fertőzöttség eredetére maximum gyanakodhatunk, ha a közelmúltban bútort vagy egyéb tárgyat hoztunk haza magunkkal. A poloskák átkúszhatnak az épület apró repedésein, az elektromos hálózat csövein és lényegében bármilyen egyéb tárgyon megérkezhetnek hozzánk. Akár egy nyaraláson vagy a buszon utazva is felkapaszkodhatnak a táskánkra anélkül, hogy észrevennénk. Behurcolhatjuk új bútorokkal és lomtalanításból érkező berendezésekkel egyaránt. A nagyvárosokban különösen gyakori a megjelenésük, mivel könnyedén átvándorolhatnak egyik potenciális helyről a másikra.

   Hogyan zajlik a poloskairtás? Mi mit tehet Ön a hatékonyság érdekében?

   A profi szakemberek úgynevezett légtértelítő eljárást alkalmaznak az ágyi poloskák ellen. Ezzel a módszerrel az élősködők 100%-os biztonsággal kiirthatóak a fertőzött helységekből. A kezelést követően az érintett szobákban sem ember, sem háziállat nem tartózkodhat, még a szellőztetés során sem. A szakemberek csupán annyi együttműködést kérnek Öntől, hogy egy garnitúra tiszta ágynemű huzatot vasaljon át alaposan majd helyezze azt egy nylon zsákba, amit szorosan összezár. Az ágyi poloska irtás végeztével ezt a fertőtlenített huzatot kell majd a kezelt ágyneműre felhúzni.

   Lényeges, hogy a kártevőirtás előtt minden berendezési tárgyat és egyéb holmit úgy hagyjon, ahogy azt egyébként is használja Ön vagy a családja. Szükségtelen elpakolni az éjszakai ágyneműt, a szakemberek ugyanis ezáltal tisztább képet kapnak a fertőzöttség mértékéről.

   Mi történik a kezelést követően a ruhákkal és a különböző textíliákkal?

   Az ágyi poloska irtás után mindenképpen indokolt a mosással, vasalással történő fertőtlenítés, azonban felesleges minden egyes ruhaneműt kezelni. A ruhásszekrény helyzetét a szakemberek megfelelően felmérik, ugyanis könnyen lehet, hogy némelyik része nem igényel kezelést, mivel a benne található ruhák nem fertőzöttek. Ilyenkor felesleges egyszerre kimosni mindent, mivel a tetemes mennyiségű száradó ruha erősen párásítja a lakást, ami lecsapódva penészesedést okozhat. Ezáltal pedig egyik problémából a másikba csöppenünk.

   A fertőzött ruhák kezelése két módon történhet: az egyik, hogy a szakemberek fertőtlenítik, miután Önnek csupán annyi a tennivalója, hogy alacsony hőfokon kimossa azokat. A másik út, hogy Ön mos ki mindent 60 °C fokon vagy alaposan átvasalja az összes kezelt darabot. Népszerű módszer továbbá a ruhák bezsákolása. Ez a fajta fertőtlenítés viszont csak akkor lehet célravezető, ha a zsákba helyezett holmikra legalább 6 hónapig egyáltalán nincs szükség.

   A szakszerű ágyi poloska irtás teljesen megszünteti a problémát. Általában négy hét múlva indokolt egy úgynevezett ismétlő kezelés, erre az idő közben kikelő peték miatt van szükség. Ez már azonban egy rövidebb, egyszerűbb felületi irtást jelent, ami után végre teljesen nyugodtan alhatunk.