Visszahívásért kattintson ide!

Hívjon most! +36 30 536 7337

Az ágyi poloska és a kutyák

Legutóbbi bejegyzések

Mennyire gyorsan irthatók ki a rágcsálók?

Bár mindenki rémálmai között szerepel, a kártevő fertőzések elkerülhetetlenek a

Melyek az ágyi poloska tipikus rejtekhelyei?

Az ágyi poloska az egyik olyan rovar, amely ragyogóan meg

Sárga és csíkos, biztos, hogy darázsról van szó?

Amikor látunk elzúgni egy sárga-fekete csíkos rovart, bizony nehéz eldönteni,

Az ágyi poloska és a nyár

Az ágyi poloska az egyik olyan rovar, amely ragyogóan meg

Mi a különbség a méhek és a darazsak között?

Darázs vagy méh, még vagy darázs? – ez itt a

Az ágyi poloskák elsősorban az embereket kedvelik, különösen a nőket és a gyermekeket, mert nekik lényegesen vékonyabb a bőrük, mint egy felnőtt férfinek, de ha arról van szó, akkor a melegvérű állatokat is megcsípik. Közülük is az alvó emlősöket, madarakat célozzák, lehet az egér, patkány, kutya vagy macska.

A poloskák azonban nem fognak a kutyánk bundájában megmaradni, amint elegendő vérhez jutottak, visszabújnak a rejtekhelyükre a következő alkalomig, amíg újra megéheznek. Simán el tudnak rejtőzni a legapróbb résekben, repedésekben is. A fontos számukra az, hogy ne legyenek szem előtt.

Legszívesebben azonban a hálószobában tartózkodnak, mert éjjel az ott alvók nyugton vannak, ezért szabad prédák.

Szereti az ágyi poloska a kutyát?

Az ágyi poloskák első sorban az embereket csípik meg, de rámennek a kutyákra is, ha csak így tudnak friss vérhez jutni.

Valószínű, hogy ilyenkor kiskedvencünk hálóhelyébe fészkelték be magukat, ugyanis a kutyák bundájában nem szívesen tartózkodnak hosszú távon. A kedvenceinkből is akkor táplálkoznak, amikor azok pihennek, alszanak.

Az ágyi poloska terjedése

Az ágyi poloskák nagyon gyorsan elterjedhetnek, mert a házban sok búvóhelyet tudnak találni. Hamar rátalálnak a kutyára is. Az is előfordulhat, hogy a kutya hálóhelye lesz a gócpont, és onnan fog tovább terjedni.

Mindig figyeljük a kedvencünket, és ha sokat vakaródzik, akkor kezdjünk az ágyi poloskára gyanakodni.

Zavarja-e a kutyákat az ágyi poloska?

Amíg az ágyi poloskák a házban élő embereket csípik éjszaka, és nem fanyalodnak rá a kutyára, addig a háziállatot nem fogja zavarni, mert nem lesz velük dolga. Azonban, ha már esetleg annyira elterjednek ezek a vérszívók a házban, hogy a kutya hálóhelyére is befészkelik magukat, akkor bizony zavarni fogják a kedvencünket.

Attól nem kell tartanunk, hogy az ágyi poloska a petéket a kutyánk bundájába rakja. Az ágyi poloska a nyugalmat és a biztonságot kedveli, ezért biztos, hogy a petéknek is védett helyet fog találni valahol a házban, nem pedig kis kedvencünk közelében.

Előfordulhatnak olyan esetek is, hogy annyira elterjednek az ágyi poloskák, hogy már szinte mindent elleptek, akkor, de csak akkor lehetséges, hogy egy-két pete a kutya bundájába kerül. Ehhez nagyon-nagy fertőzöttség szükséges.

Terjesztik-e az ágyi poloskát a kutyák?

Nagyon kicsi annak a valószínűsége, hogy a kutyák terjesszék a fertőzést. Sokkal gyakoribb, hogy mi magunk leszünk azok, akik hozzuk-visszük az ágyi poloskákat. Természetesen nem akarattal, hanem tudtunkon kívül tesszük ezt.

Sajnos az ágyi poloskák első körben mindig az embert célozzák meg, és ezért szívesen vitetik magukat egyik helyről a másikba. Gyakran a táskánkan, hátizsákban, bőröndben visszük be őket otthonunkba.

Az állatok bundája nem nyújtja azt a nyugalmat az ágyi poloskák számára, amire nekik szükségük van. Hiszen a kutyák gyakran vakaróznak, megrázzák magukat, tisztálkodnak. Miközben ezeket a műveleteket végzik, az ágyi poloskák óhatatlanul kipottyanhatnak a kutyából.

Ha ezekkel a vérszívókkal találkozunk, akkor mindenképpen érdemes elvégeztetni az irtásukat. Az ágyipoloska irtás rendszerint több körben történik, mivel a kezelés csak a már kikelt egyedeket pusztítja el. Emiatt később vissza kell térnie a szakembernek, hogy az újabb generációkkal is foglalkozzon.