Visszahívásért kattintson ide!

Hívjon most! +36 30 536 7337

Ágyi poloska irtás házilag

Legutóbbi bejegyzések

Profi kártevőirtás a gabona- és állattartó telepeken

A gabona- és állattartó telepeknek működésük során számos kihívással kell

Darázsfészek a tetőcserép alatt – mi a teendő?

A nyári hónapok beköszöntével egyre több időt töltünk a szabadban,

Miért bízzuk profi rovarirtó cégre a kártevőirtás folyamatát?

Bár sok házi módszer és termék áll rendelkezésre a rovarok

Patkányfertőzés társasház falain belül

Ha egy társasház falain belül történik patkányfertőzés, az nem csak

Mit tegyünk ha darázs él az otthonunkban?

Amikor darázsfészket találunk az otthonunk közelében, az azonnali intézkedés elengedhetetlen.

Ágyi poloska irtás házilag

Az ágyi poloska irtás nem könnyű feladat házilag, de nem lehetetlen

Az ágyi poloska irtás egy hosszadalmas és költséges folyamat, ha saját magunk próbáljuk meg kiirtani otthonunkból. Ha összeadjuk az időt és az irtószerek költségét sokkal nagyobb költségekbe kerülünk, mintha egyből szakember segítségét hívtuk volna már az elején és a végén valószínűleg úgyis a rovarirtás szakemberét kell hívnunk. Kis eséllyel, de házilag is megszabadulhatunk tőlük, bár a pénztárcánk fogja bánni és nem kevés időbe. Ennek ellenére összeszedtünk pár praktikát, amivel időigényesen és pénzt nem kímélve kiirthatjuk ezeket a kártevőket az otthonunkból.

Kiéheztetés

Ebben az esetben irtószer nélkül történik a poloskairtás. Itt az a teendő, hogy körülbelül 6 hónapra ki kell költöznünk az otthonunkból. Az ágyi poloskát kiéheztetjük ebben az esetben, de ez sem a legjobb megoldás, mivel a szakkönyvek azt írják, hogy a poloska akár 1 évig is kibírhatja vér nélkül. A társasházban és panellakásban élő embereknél ez még rosszabb. Mivel nem jutnak táplálékhoz, ezért átmennek a szomszédunkba és ugyanúgy vissza fertőzik majd a lakásunkat visszaköltözés után.

Poloskairtószer

A boltban nagyon sok féle poloskairtásra „alkalmas” vegyszert találunk. Ezzel csak annyi a baj, hogy a szabad forgalomban lévő irtószerekben nincs annyi hatóanyag amennyire szükségünk lenne. Ezek a vegyszerek csak akkor hatásosak, ha közvetlenül a poloskára fújjuk, de azokat a rovarokat nem öli meg amiket nem közvetlen fújunk le, mivel pár nap vagy óra múlva már nem tartalmaznak kellő mérget anyagot a boltban kapható irtószer. Arról meg már ne is beszéljünk, hogy ezeknek a szereknek egy kellemetlen szaguk van, ami a fa felületbe és a matracokba is nagyon könnyen beszívódik és utána hosszú ideig kellemetlen szagúvá válhat a fekhelyünk vagy az ágykeretünk. A házi poloska irtása boltban kapható szerekkel csak akkor hatásos, ha például fém az ágykeret és nagyon egyszerű a matrac. Bár vannak olyan esetek, amikor egy ideig megszűnik a probléma, de ez csak átmeneti (a legtöbb esetben pár nap).

Kezelendő terület:

  • matrac, matrac varrata,
  • ágykeret,
  • képkeret,
  • tapéta,
  • szegélyek,
  • függöny, függönykarnis,
  • fiókok,
  • polcok,
  • és egyéb sokszor használt terület.

Viszont egy jó tanács, ha zsúfolt lakásban élünk, vagy összetett bútoraik vannak, akkor inkább forduljanak szakemberhez, mert az ágyi poloska irtása eredménytelen lesz. A poloskák gyorsan szaporodnak és a poloskairtást nem szabad félvállról venni.