Visszahívásért kattintson ide!

Hívjon most! +36 30 536 7337

A darázsfészek eltávolítása a darázsirtó szakember feladata

Legutóbbi bejegyzések

Profi kártevőirtás a gabona- és állattartó telepeken

A gabona- és állattartó telepeknek működésük során számos kihívással kell

Darázsfészek a tetőcserép alatt – mi a teendő?

A nyári hónapok beköszöntével egyre több időt töltünk a szabadban,

Miért bízzuk profi rovarirtó cégre a kártevőirtás folyamatát?

Bár sok házi módszer és termék áll rendelkezésre a rovarok

Patkányfertőzés társasház falain belül

Ha egy társasház falain belül történik patkányfertőzés, az nem csak

Mit tegyünk ha darázs él az otthonunkban?

Amikor darázsfészket találunk az otthonunk közelében, az azonnali intézkedés elengedhetetlen.

A darázsfészek eltávolítása a darázsirtó szakember feladata

Darazsak megjelenését tapasztalta otthonában vagy annak környékén, esetleg vállalkozása közelében? Cégünk nagy múltú szakértelemmel oldja meg problémáját, darázsirtást rövid határidővel vállalunk. Ügyfeleink bátran támaszkodhatnak szakembereinkre, minden esetben a lehető legbiztonságosabb módszereket alkalmazva történik a darázsfészek eltávolítása.

A darázsfészek eltávolítása a darázsirtó szakember feladata
A darázsfészek eltávolítása a darázsirtó szakember feladata

A darázs ragadozó rovar, Magyarországon közel 200 fajuk megtalálható. A leggyakrabban azonban a kecskedarázs, német darázs, lódarázs és az óriás tőrös darázs repülhet velünk szemben. Csípésük fájdalmas, egyes emberekben allergiás reakciót válthat ki. Egyes fajok támadnak, amennyiben veszélyeztetve érzik magukat. Csípésükkel fészküket és társaikat védik, zsákmányaikat gyengítik. A méhekkel ellentétben nem pusztulnak, el miután szúrnak. Érdekességként megjegyezhető, hogy az erjedő gyümölcsökből táplálkozva szinte „megrészegülhetnek, ami szintén fokozhatja agresszivitásukat.

Ősz végén a hideg beálltával a munkás hímek elpusztulnak. A nyár végén párosodott királynők menedéket keresnek maguknak, tavasszal pedig elkezdi építeni az új kolónia a fészküket. A fészek sok esetben védett helyen épül, például háztetőkön, ereszcsatornákban, bármilyen időjárási viszonyoktól védett helyen. Méretét tekintve elég széles skálán mozog, éppen ezért nagyon veszélyes is lehet. Minél tovább halogatjuk a fészek megszűntetését, annál nagyobb lesz lakhelyük az ősz beálltával. Ne próbálják meg eltávolítani a darázsfészket házilag, minden esetben darázsirtó szakember segítsége szükséges. A megfelelő technikai felszerelés és a védőruházat elengedhetetlen a probléma megközelítéséhez, orvoslásához.

A darázsirtás során megállapítjuk milyen típussal állunk szemben. Ez eltávolításuk módszeréhez nyújt segítséget. Az alkalmazott kezelési módszerek közt megtalálható aeroszolok, porok, permetszerek és füstölők használata is. Budapesten és környékén akár aznapi kiszállással vállalunk munkákat, jelentkezni a megadott elérhetőségek egyikén tud.