Visszahívásért kattintson ide!

Hívjon most! +36 30 536 7337

Rágcsálóirtás Budapest, avagy fertőzött az egész város?

Legutóbbi bejegyzések

Profi kártevőirtás a gabona- és állattartó telepeken

A gabona- és állattartó telepeknek működésük során számos kihívással kell

Darázsfészek a tetőcserép alatt – mi a teendő?

A nyári hónapok beköszöntével egyre több időt töltünk a szabadban,

Miért bízzuk profi rovarirtó cégre a kártevőirtás folyamatát?

Bár sok házi módszer és termék áll rendelkezésre a rovarok

Patkányfertőzés társasház falain belül

Ha egy társasház falain belül történik patkányfertőzés, az nem csak

Mit tegyünk ha darázs él az otthonunkban?

Amikor darázsfészket találunk az otthonunk közelében, az azonnali intézkedés elengedhetetlen.

Rágcsálóirtás Budapest, avagy fertőzött az egész város?

Nagyobb veszélyben vannak a városiak, minta vidékiek? Miért fontos a rágcsálóirtás a nagyvárosban?

Rágcsálóirtás Budapest: Vidéken a takarmányok szolgálnak nekik eleségül és a pajták, melléképületek pedig otthont biztosítanak számukra. De mi a helyzet Budapesten? Hogy tudtak elszaporodni ennyire a rágcsálók? Itt most egyaránt beszélünk az egér és a patkány problémáról is, hisz ezek egy csoportba tartoznak és nagyjából ugyan azok a feltételek szükséges a szaporodásukhoz és életben maradásukhoz. Budapest nagy csatornahálózattal rendelkezik, így a rágcsálók gyorsan elszaporodnak ekkora területen a számukra megfelelő életkörülménynek köszönhetően. A rengeteg szemét, ami termelődik egy ilyen nagy városban nap, mint nap, pedig megfelelő mennyiségű élelmet biztosít a rágcsálók számára.

Miért probléma a rágcsálók jelenléte és miért szükséges a rágcsálóirtás?

Amellett, hogy visszataszító külsővel rendelkeznek számos betegséget hordoznak magukkal ezek az igénytelen állatok. Amerre csak járnak ott mindent megfertőznek azokkal a betegségekkel, amiket hordoznak.

Egér okozta betegségek

Sok apróbb betegséget hordoz, mint például sertésorbánc, baromfipestis, száj- és körömfájás. Ezek a betegségek is számos kellemetlenséget tudnak okozni, de mégsem ezek a legveszélyesebbek. Két jelentősebb betegséget terjeszt a szalmonellát és az agyhártyagyulladást. Sok féle szalmonella baktériumot terjesztenek, amiket nyálukkal, vizeletükkel és ürülékükkel terjesztenek. Egyszóval amerre jár ott fennáll a veszélyé a szalmonellának. A fertőzés követően hányinger, hányás, hasmenés, erős hasi görcsök és magas láz lép fel. Az agyhártyagyulladás vagy másik nevén LCM vírus az egér orrváladéka, nyála és ürüléke terjeszti. Az agyhártyagyulladás azért veszélyes, mert képes az agyburok vérbőségét előidézve olyan savós gyulladást előidézni, ami akár maradandó károsodást is előidézhet. Jellemzően magas lázzal, fejfájással, szédüléssel és merev tarkó jelenségével jár együtt.

Patkány okozta betegségek

A patkány esetében már többféle komolyabb betegséggel találkozhatunk. Ilyen a leptospirosis (más néven iszapláz, vese, máj károsodást okoz, amiket belső vérzések kísérnek. Az egyik legveszélyesebb, sok esetben halálos a végkimenetele.) További betegségek: trichinosis, rágcsálótifusz, vírusos hemorrhágiás láz, tularémia, hastífusz, veszettség, vérhas.

Fontos, ha rágcsálót észlelünk környezetünkben, akkor hívjunk szakembert, hogy elkerüljük a komolyabb egészségügyi problémákat és csökkentsük a terjedésüket.