Visszahívásért kattintson ide!

Hívjon most! +36 30 536 7337

Milyen gyakorisággal ajánlott csotányirtás Budapest kerületeiben?

Legutóbbi bejegyzések

Mennyire gyorsan irthatók ki a rágcsálók?

Bár mindenki rémálmai között szerepel, a kártevő fertőzések elkerülhetetlenek a

Melyek az ágyi poloska tipikus rejtekhelyei?

Az ágyi poloska az egyik olyan rovar, amely ragyogóan meg

Sárga és csíkos, biztos, hogy darázsról van szó?

Amikor látunk elzúgni egy sárga-fekete csíkos rovart, bizony nehéz eldönteni,

Az ágyi poloska és a nyár

Az ágyi poloska az egyik olyan rovar, amely ragyogóan meg

Az ágyi poloska és a kutyák

Az ágyi poloskák elsősorban az embereket kedvelik, különösen a nőket

Milyen gyakorisággal ajánlott csotányirtás Budapest kerületeiben?

A csótányok primitív és nagy túlélőképességgel bíró állatok, általános formájuk alig változott az elmúlt 300 millió évben. Kiválóan alkalmazkodtak az emberi szokásokhoz, és a világ minden táján megtalálhatók. Széles elterjedésük a világot behálózó kereskedelmi útvonalaknak köszönhető. Rendkívül alkalmazkodók, a természetben jellemzően levélalmokban, fák kérgei alatt, barlangokban, odukban, cserjék lombjain és rothadó környezetben megtalálhatók a természetben.

Milyen gyakorisággal ajánlott csotányirtás Budapest kerületeiben?
Milyen gyakorisággal ajánlott csotányirtás Budapest kerületeiben?

 

Kártevő rovarként ismerjük őket, mert együtt élnek az emberekkel otthonaikban. Egyes fajok olyan organizmusokat hordozhatnak, melyek megbetegíthetik az embert. Magyarországon a leggyakrabban előforduló fajok a konyhai, a német és az amerikai csótány. Abban az esetben, ha megjelennének otthonában a csótányok, mindenképp nézzen utána melyik fajjal áll szemben, ugyanis ez fontos információ irtásukat tekintve.

A rovarok elszaporodásának meggátolásában fontos szerepet játszik a megfelelő higiénia. Az élelmiszerek és a vízhez való hozzáférés megnehezítése során megakadályozhatjuk számuk növekedését. Az idősebb épületek, társasházak és lakóparkok területén a fertőzöttség nagyobb, mivel ezekben a házakban könnyedén közlekednek a csótányok a szellőzőkön, szervíznyilásokon, vezetékeken és repedéseken keresztül. Éppen ezért, a csotányirtás Budapest kerületeiben egy folyamatosan kontrollált feladatnak kellene lennie. A lakossági bejelentések mellett fontos a közterületek kezelése is. A kártevőmentes környezet fenntartása érdekében évente minimum kétszer, szükség esetén többszöri rovarirtás szükséges.

A csótányirtás módszerének megválasztásához több tényezőt kell figyelembe venni. Kémiai védekezés esetén olyan anyagot juttatnak a felületekre, amivel a célrovar érintkezik, majd elpusztul. Ezt az anyagot többféle állagban készítik, így annak a felületekre való felvitele is különböző módon történik.

A szolgálatások közt megtalálható a permetezés, gélezés, hideg ködképzés stb. Minden módszer használatával lényegében ugyanarra törekszünk: a fertőzött terület teljes mértékű kezelésére.