Visszahívásért kattintson ide!

Hívjon most! +36 30 536 7337

Különbségek patkány és egér között patkányirtás szempontjából

Különbségek patkány és egér között patkányirtás szempontjából

Mindamellett, hogy a patkányok és az egerek hasonlítanak egymásra, nagyon sok dologban különböznek. A rágcsálók elleni erőfeszítések akkor lesznek a legsikeresebbek, ha megérti e kártevők viselkedéseit, szokásait. Ami az egerek estében működik, nem feltétlenül sikeres a patkányok esetében is. Az egereknél használt kis egérfogó csapda nem fog működni a nagyobb testű patkány esetében, illetve a padlón elhelyezett csapda nem lesz hatásos például a tető patkányokkal szemben.

Különbségek patkány és egér között patkányirtás szempontjából
Különbségek patkány és egér között patkányirtás szempontjából

Míg az egér természetét tekintve kíváncsi, a patkány nagyon óvatos állat. Az útjukba kerülő új dolgokat, mint például a kihelyezett csalétek elkerülik, amíg meg nem szokják, hogy ott van. A patkányok szinte bármit megesznek, és sok folyadékra van szükségük. Ha táplálékkal nem tudják bevinni a kellő folyadékmennyiséget, akkor keresni fogják és ásni kezdenek. Évente egy nősténynek akár hat alma is lehet, almonként 12 fiatallal. Ez máris hetven patkányt jelent, amik 3 hónapos korukra ivaréretté válnak. A legszűkebb nyílásokon is át tudják préselni magukat, rendkívül jó úszók ezért könnyen bejutnak a csatornákon keresztül is.

A patkányok jelenlétének jelei lehetnek: nyomvonalak, túrások, megrágott falburkolat, állattetemek és elszórt ételhulladékok. Amennyiben ezeket a jeleket tapasztaljuk, a patkányirtás minél hamarabb történjen meg, megakadályozva elszaporodásukat.

A rágcsálóirtás sikeres kimeneteléhez keressen fel szakembert. A patkányirtás többféle módon történhet. Mérgek használatánál ügyelni kell a biztonságos kihelyezésre. Semmiképp nem lehet gyermekek és háziállatok által elérhető helyre tenni a mérgezett csalétkeket. A rágcsálóirtó szakemberek ezért olyan etetőcsöveket használnak, melyek egy kis műanyag kulccsal zárhatók, nyílásukon pedig csak rágcsálók jutnak be, és ha elfogyasztották a patkányok vagy egerek a benne elhelyezett mérget, akkor újratölthetőek.

Létezik kémiai anyagoktól mentes patkányirtás is. Ezt kutyákkal és vadászgörényekkel, vagy befogó csapdákkal lehet megoldani. A legbiztosabb fegyver a patkányokkal szemben azonban a fentebb leírt két módszer kombinációjának alkalmazása. Ne feledjék, a patkányok jelenlétének észrevételekor azonnal tegyék meg a megfelelő lépéseket az irtással kapcsolatban, mielőtt még túlságosan elszaporodnának!