Visszahívásért kattintson ide!

Hívjon most! +36 30 536 7337

Használható-e a vadászgörény patkányirtás céljára?

Legutóbbi bejegyzések

Mennyire gyorsan irthatók ki a rágcsálók?

Bár mindenki rémálmai között szerepel, a kártevő fertőzések elkerülhetetlenek a

Melyek az ágyi poloska tipikus rejtekhelyei?

Az ágyi poloska az egyik olyan rovar, amely ragyogóan meg

Sárga és csíkos, biztos, hogy darázsról van szó?

Amikor látunk elzúgni egy sárga-fekete csíkos rovart, bizony nehéz eldönteni,

Az ágyi poloska és a nyár

Az ágyi poloska az egyik olyan rovar, amely ragyogóan meg

Az ágyi poloska és a kutyák

Az ágyi poloskák elsősorban az embereket kedvelik, különösen a nőket

Használható-e a vadászgörény patkányirtás céljára?

A vadászgörényt huncut viselkedése és aranyos megjelenése miatt egyre többen tartják házi kedvencként. Tudni kell azonban, hogy a görény, bár kistermetű, nem elégszik meg a ketreces tartással. Nagyon nagy a mozgásigénye, következetesen kell nevelni, ha nem szeretnénk harapott sebeket beszerezni játék közben. Nagyon intelligens és tiszta állat, ezért ha foglalkozunk velük taníthatók. Kíváncsi természetén túl, érzelmi kötödést is kialakít gazdájával.

Használható-e a vadászgörény patkányirtás céljára?
Használható-e a vadászgörény patkányirtás céljára?

Vadászösztönük igen erős, jól másznak és szűk nyílásokba is képesek könnyedén mozogni. Ragadozó állatok lévén természetes élőhelyén kisebb állatokkal táplálkozik, ezért ha kellően foglalkozunk vele, bevethető a rágcsálók – legfőképp a patkány- elleni védekezésben. Több évszázadon át használták őket vadászatra, amit egyes országokban a mai napig folytatnak. Az Egyesült Királyságban és Ausztráliában például a nyulak hajtása a feladatuk. Ilyenkor az történik, hogy a nyulak ásta lyukak köré hálót tesznek, majd a görényt beengedik a földalatti járatokba, ahonnan már ugranak is a nyulak a vadászok kezei közé. Tulajdonképpen ezt a technikát alkalmazzuk manapság patkányirtásra kicsit másképpen, ugyanis itt az ember második segítője a kutya. A megzavart jól kifejlett példányok azonnal menekülni próbálnak, szerencsétlenségükre az üregek kijáratánál várni fogja őket a vadászkutya, aki azonnal végez velük.

A rágcsálóirtás módszereit tekintve az élő állattal való irtás nagyon hatékonynak bizonyul. A kutyák és a vadászgörény patkányirtás céljára a legjobb fegyver lehet, ha megfelelően ki vannak erre képezve. És akkor itt álljunk is meg egy pillanatra. Csak azért ne tartsunk görényt, mert úgy gondoljuk, hogy kiengedjük a kertbe és megszabadít minket a patkányoktól. Ez nem fog sajnos ilyen formában működni. Egy ilyen mutatványhoz az ember az, aki irányít, irányítja azt a görényt, akit ő maga nevelt fel, képzett ki és szoktatta össze a többi állattal a környezetében.

Mindent összefoglalva a görények használhatóak a kártevők elleni védekezésben, azonban ez a módszer sokkal több időt és felkészülést vesz igénybe szemben más megoldásokkal.