Darázsirtás és darázsfészek eltávolítás

A Bla-Tox Kft. a gyors- és szakszerű darázsirtás híve. Az időjárás függvényében, de általánosságban a nyár második felétől a darázsfészkek nagysága látványos méretűre nő. A fészeklakók által okozott kellemetlenségek pedig a zavarótól az elviselhetetlenig terjednek.  DARÁZSIRTÁS GYORSSEGÉLY: 06 (30) 933 3863

A darázsfészkek a létező legkülönfélébb helyeken épülnek

Így a darázsirtás is elég változatos kihívások elé állítja az irtást végzőt. Az elérhető fészkeket a bátrabbak, vagy inkább vakmerőbbek, önállóan is megpróbálhatják, azonban védőruha nélkül ez senkinek sem javasolt. Nem kell különösebben részletezni a darazsak irtása során előforduló veszélyhelyzeteket. A csípések és a belőlük kialakuló allergiás reakciók miatt elővigyázatosságra intenek. De a magasból leesés veszélye, törések, zúzódások, fantázia nélkül is könnyen elképzelhetők.

A darázsirtás a fészek, vagy ennek hiányában az ún. röplyuk felkutatásával kezdődik

Ezt általában már a megrendelő is kellő óvatossággal meg tudja tenni. Közreműködése a sikeres darázsirtás érdekében nélkülözhetetlen. Ki ismerné jobban a saját területét, mint saját maga? Ennek hiányában a darázsfészek nem pusztítható el maradéktalanul. A kezelés után általában másnap szűnik meg teljesen a mozgás. A kezelés idején kint lévő egyedek gyakran csak este térnek haza, így a kihelyezett irtószerrel csak akkor érintkeznek.

Megelőzhető-e a darázsirtás, ha a királynőt befogjuk?

Nem. A darazsak nem méhek, a királynő elvesztése esetén a kolónia egyszerűen újat nevel, mert nem hozzá, hanem a fészekhez kötődik.

Beköltözik-e új család a régi fészekbe?

Lehetőség szerint a darázsirtás végén a fészket is eltávolítjuk, de amennyiben erre nincs lehetőség, nem kell aggódni, a válasz határozott nem. Számtalan használaton kívüli fészket látni a darazsak lakta padlástereken, és egyéb helyeken. Olyan gyorsan építenek új fészket, hogy a régi helyek számukra semmilyen értéket nem képviselnek.

Lehetséges a darázsirtás, ha nem látszik a fészek?

Igen, ha legalább a „röplyukat látjuk”, és meg is tudjuk közelíteni. A felület (szigetelés, ereszdeszka, gipszkarton lap, stb.) mögött lévő fészekbe jutást a darazsak által használt közlekedő úton keresztül is el tudjuk érni, az irtás kivitelezhető.

Hívás
Honlap | SEO | ADS