Visszahívásért kattintson ide!

Hívjon most! +36 30 536 7337

Bio rovarirtó használata otthonainkban, megéri-e próbálkozni?

A bio rovarirtó szerek a rovarok kezelésére ajánlott szerves készítmények. Több szempontból különböznek a kémiai növényvédő szerektől. Jellemzően toxinokat termelő, élő baktériumokat, gombákat tartalmaznak, amelyek toxikus hatással vannak a rovarokra. A rovarok ellenállóképessége többszörösére nőtt napjainkban a vegyi irtószerek válogatás nélküli és túlzott használata miatt. Számos általános vegyi rovarölő szer elavult emiatt.

A mezőgazdaságban például a bio rovarirtó szerek a legjobb gyógymódok ott, ahol nem tudják megfékezni a rovarokat annak ellenére, hogy nagy mennyiségű vegyi irtószert használtak.

Na de mit tudunk tenni otthonainkban a nem kívánatos rovarokkal szemben? Sokunk tapasztalta már, hogy a boltokban vásárolt rovarölő termékek nem hozzák meg a várva várt eredményt. Ennek több oka is lehet, kezdve a fertőzöttség mértékétől, a rovar fajtáján át az irtószer hatóanyagtartalmáig bezárólag. Sokan úgy gondolják, hogy egy típusú rovarölő spray korlátlanul használható minden rovarral szemben. Hozzáértőként azt tanácsolnám, hogy a vegyszeres kezeléseket mindenképp hagyják a szakemberre és ha már saját kezűleg látnak hozzá a rovarirtáshoz, akkor használjanak természetes alapanyagokból, otthon elkészített irtószereket. Azonban ebben az esetben is célzottan kell eljárni. Melyek azok a környezetünkre kímélő hatással bíró természetes anyagok, melyektől irtóznak a rovarok? Rendszerint az aromás illattal rendelkező gyógynövények, a szúrós szagú ecet, a fokhagyma, a csípős növények vagy akár a hamu.

A természetes rovarirtással kapcsolatban összeszedtem pár ismertebb módszert. A csótány irtása elég körülményes feladat, nem igazán ajánlanám senkinek, hogy nekilásson. Ettől eltekintve többen próbálkoztak már citrommal, uborkával, szódabikarbónával és még sorolhatnám. Valószínűleg egy ragasztós csapda lesz a legmegfelelőbb megoldás. A hangya érzékeny a szagokra ezért bevethető ellenük a citrom, fahéj, levendula. Az ágyi poloska szintén egy kemény dió, nem ajánlott házilag nekilátni irtásuknak, a sikertelen próbálkozások mindig elszaporodásukhoz vezet. A ruhamoly ellen használható a levendula, de egy alapos takarítás is segít. A bolha elszaporodása is megfékezhető, ha időben elcsípjük, a forró vizes felmosás csodákra képes, azonban ha elszaporodtak ne kísérletezzen, hívjon szakembert! A légy ellen állítólag hatásos a bazsalikom és a koktélparadicsom, de egy jól felszerelt szúnyogháló mindent megold.