Visszahívásért kattintson ide!

Hívjon most! +36 30 536 7337

Bio rovarirtó használata otthonainkban, megéri-e próbálkozni?

Legutóbbi bejegyzések

Profi kártevőirtás a gabona- és állattartó telepeken

A gabona- és állattartó telepeknek működésük során számos kihívással kell

Darázsfészek a tetőcserép alatt – mi a teendő?

A nyári hónapok beköszöntével egyre több időt töltünk a szabadban,

Miért bízzuk profi rovarirtó cégre a kártevőirtás folyamatát?

Bár sok házi módszer és termék áll rendelkezésre a rovarok

Patkányfertőzés társasház falain belül

Ha egy társasház falain belül történik patkányfertőzés, az nem csak

Mit tegyünk ha darázs él az otthonunkban?

Amikor darázsfészket találunk az otthonunk közelében, az azonnali intézkedés elengedhetetlen.

Bio rovarirtó használata otthonainkban, megéri-e próbálkozni?

A bio rovarirtó szerek a rovarok kezelésére ajánlott szerves készítmények. Több szempontból különböznek a kémiai növényvédő szerektől. Jellemzően toxinokat termelő, élő baktériumokat, gombákat tartalmaznak, amelyek toxikus hatással vannak a rovarokra. A rovarok ellenállóképessége többszörösére nőtt napjainkban a vegyi irtószerek válogatás nélküli és túlzott használata miatt. Számos általános vegyi rovarölő szer elavult emiatt.

A mezőgazdaságban például a bio rovarirtó szerek a legjobb gyógymódok ott, ahol nem tudják megfékezni a rovarokat annak ellenére, hogy nagy mennyiségű vegyi irtószert használtak.

Na de mit tudunk tenni otthonainkban a nem kívánatos rovarokkal szemben? Sokunk tapasztalta már, hogy a boltokban vásárolt rovarölő termékek nem hozzák meg a várva várt eredményt. Ennek több oka is lehet, kezdve a fertőzöttség mértékétől, a rovar fajtáján át az irtószer hatóanyagtartalmáig bezárólag. Sokan úgy gondolják, hogy egy típusú rovarölő spray korlátlanul használható minden rovarral szemben. Hozzáértőként azt tanácsolnám, hogy a vegyszeres kezeléseket mindenképp hagyják a szakemberre és ha már saját kezűleg látnak hozzá a rovarirtáshoz, akkor használjanak természetes alapanyagokból, otthon elkészített irtószereket. Azonban ebben az esetben is célzottan kell eljárni. Melyek azok a környezetünkre kímélő hatással bíró természetes anyagok, melyektől irtóznak a rovarok? Rendszerint az aromás illattal rendelkező gyógynövények, a szúrós szagú ecet, a fokhagyma, a csípős növények vagy akár a hamu.

A természetes rovarirtással kapcsolatban összeszedtem pár ismertebb módszert. A csótány irtása elég körülményes feladat, nem igazán ajánlanám senkinek, hogy nekilásson. Ettől eltekintve többen próbálkoztak már citrommal, uborkával, szódabikarbónával és még sorolhatnám. Valószínűleg egy ragasztós csapda lesz a legmegfelelőbb megoldás. A hangya érzékeny a szagokra ezért bevethető ellenük a citrom, fahéj, levendula. Az ágyi poloska szintén egy kemény dió, nem ajánlott házilag nekilátni irtásuknak, a sikertelen próbálkozások mindig elszaporodásukhoz vezet. A ruhamoly ellen használható a levendula, de egy alapos takarítás is segít. A bolha elszaporodása is megfékezhető, ha időben elcsípjük, a forró vizes felmosás csodákra képes, azonban ha elszaporodtak ne kísérletezzen, hívjon szakembert! A légy ellen állítólag hatásos a bazsalikom és a koktélparadicsom, de egy jól felszerelt szúnyogháló mindent megold.