Visszahívásért kattintson ide!

Hívjon most! +36 30 536 7337

A rágcsálóirtás Budapest területén is fontos!

Legutóbbi bejegyzések

Mennyire gyorsan irthatók ki a rágcsálók?

Bár mindenki rémálmai között szerepel, a kártevő fertőzések elkerülhetetlenek a

Melyek az ágyi poloska tipikus rejtekhelyei?

Az ágyi poloska az egyik olyan rovar, amely ragyogóan meg

Sárga és csíkos, biztos, hogy darázsról van szó?

Amikor látunk elzúgni egy sárga-fekete csíkos rovart, bizony nehéz eldönteni,

Az ágyi poloska és a nyár

Az ágyi poloska az egyik olyan rovar, amely ragyogóan meg

Az ágyi poloska és a kutyák

Az ágyi poloskák elsősorban az embereket kedvelik, különösen a nőket

Egy görögországi nyaralásom záró momentuma volt, mikor megálltunk egy nagyvárosban megnézni a helyi nevezetességeket. Hatalmas terek, ragyog napsütés, impozáns épületek vettek körül bennünket. Még a nyilávnos wc-k is úgy festettek kívülről, hogy nem sajnáltuk az aprópénzt bedobni a zárjába, hogy megnézhessük belülről, mint valalmi múzeumot.

A modernkori toilet látogatás után nyakunkba vettük a várost. Leginkább azért, hogy a hosszú buszutazás rengeteg nassolni-valója mellett valami tápláló ételt is magunkhoz vegyünk. Kézenfogva, hátizsákkal a hátunkon ballagtunk a széles utcán, és úgy vettük célba az egymás után következő éttermek kirakott étlapjait, ahogy a méhecske száll virágról virágra. Egyik alkalommal, amikor már rutinosan pásztázott a szemünk a furcsa karakterek és az ismerős számok közötti párhuzam megismerését célozva, tekintetemet gyors mozgás vonta el az impozáns étlapról. Abban a pillanatban mindegy volt, mennyi a saláta, milyen a hangulat, vagy épp sáromos-e a pincér. Az étterem utcai asztalai közül ugyanis egy termetes patkány szaladt ki. Még valami morzsát fel is szedett ráérős délutáni sétájának keretében egy vendég lába mellől, aki mit sem sejtve falatozott, az érthetően nem üvegasztalról. Rémülten néztem páromra, aki hozzám hasonlóan nyomon követte a bátor kis rágcsáló kalandjait a puccos cipők között:

Csak itt nincs hatékony rágcsálóirtás, vagy ez itt megfelelő egészségügyi jelenség?

Szerintem jobban járunk, ha ezt a kis jelenetet elfelejtjük, csendben tovább sétálunk, és kellő távolságban veszünk enni, ahol elhisszük, hogy a kártevők távoltartása megtörténik.

Budapesten többet sétálok, mint egy görögorszgái nagyvárosban. De bizton állíthatom, hogy efféle jelenséggel még nem volt dolgom. Persze nem állítom, hogy nincs rá precedens, de a szigorú szabályok gondoskodnak róla, hogy a rágcsálóirtás Budapest területén épp olyan fegyelmezett, mint a falvakon, vagy az ország bármely városában. A patkányirtás és az egérirtás szakértelmet követelő foglalkozások. Nagyvárosok területén valójában már elkéstünk a munkánkkal, ha rágcsálók nyomaira bukkanunk. A kártevők irtása helyett a megelőzésre kell hatalmas gondot fordítani, hisz nem csak undort váltanak ki ezek az állatok, hanem betegségeket is hordoznak.

Forduljon hozzánk bizalommal, ha éttermének vagy otthonának szüksége van segítségre. Tegyünk együtt egy tiszta fővárosért!