Visszahívásért kattintson ide!

Hívjon most! +36 30 536 7337

A csótányirtás és a csótányok megelőzésének fontossága

Legutóbbi bejegyzések

Mennyire gyorsan irthatók ki a rágcsálók?

Bár mindenki rémálmai között szerepel, a kártevő fertőzések elkerülhetetlenek a

Melyek az ágyi poloska tipikus rejtekhelyei?

Az ágyi poloska az egyik olyan rovar, amely ragyogóan meg

Sárga és csíkos, biztos, hogy darázsról van szó?

Amikor látunk elzúgni egy sárga-fekete csíkos rovart, bizony nehéz eldönteni,

Az ágyi poloska és a nyár

Az ágyi poloska az egyik olyan rovar, amely ragyogóan meg

Az ágyi poloska és a kutyák

Az ágyi poloskák elsősorban az embereket kedvelik, különösen a nőket

A csótányirtás és a csótányok megelőzésének fontossága

Akik rendszeresen váltogatják lakóhelyüket, vagyis albérletből albérletbe költöznek biztos találkoztak már csótánnyal

A csótányirtás azért fontos, mert találkozhatunk csótányokkal az otthonunkban. De nemcsak albérletekben, ahol nem túl nagy a tisztaság, hanem kacsalábon forgó patyolat tisztaságban is képes megjelenni ez a kártékony rovar. Visszataszító látványuk mellett rengeteg fertőzést terjesztenek. Nemcsak közvetlen érintkezéssel terjesztik a betegségeket, hanem amihez csak hozzáérnek azt azonnal beszennyezik. A csótányok az allergén anyagok mellett sajnos mást is hordoznak, harminchárom baktériumot, hatféle parazita férget és hét más, veszélyes kórokozót egyaránt. A csótányok megjelenését nagyon komolyan kell venni és azonnal ki kell őket irtani. Manapság már sokféle irtószer kapható a piacon, sőt csótánycsapda is.

csotányirtás

Hol juthatnak be hozzánk a csótányok?

A falak legkisebb repedéseiben is be tudják magukat fészkelni. Ha esetleg még sincs repedés, akkor könnyedén bejuthatnak a csatornahálózaton keresztül, de az élelmiszeren meglapulhat. De akár a saját lábukon is bemászhatnak hozzánk az utcáról. Viszont vannak olyan esetek, amikor az egész társasházban csótányinvázió lép fel és a szomszéd újra és újra vissza fertőz minket.

A csótányok táplálkozása és mozgása

Ezek a rovarok nemcsak az éléskamrában találnak maguknak ételt, hanem a kukánkban is. Ezt sajnos semmivel nem tudjuk kivédeni, hiszen az ételmaradékot általában a kukába dobjuk és ez a csótányok számára remek táplálékforrás. Ezek a kártevők általában éjszaka táplálkoznak, hiszen nem bírják a fényt és a nagy mozgást, ezért is lehet őket nehezen észre venni és pontosan megállapítani, hogy menni csótány van a lakásunkba, mivel napközben csendben meghúzzák magukat.

Milyen csótánnyal találkozhatunk leggyakrabban?

Számtalan csótány létezik, de leggyakrabban a konyhai csótánnyal (svábbogár) találkozhatunk. Általában vöröses, sötétbarna és fekete a színük. Egy kifejlett példány, pedig körülbelül 3 centiméteres.

Mit tegyünk a csótányok megelőzése érdekében?

Ne hagyjuk könnyen elérhető helyen az étel, a morzsákat azonnal távolítsuk el az asztalról és a padlóról. Tároljuk a tartós élelmiszereket műanyag, fém, illetve üveg tárolóba. Ezzel nemcsak a csótányokat tarthatjuk távol otthonunktól, de a rágcsálókat is.

Ha házilag nem sikerül kiirtani, akkor hívjunk szakembert. A csótányirtás nagyon fontos és sok bajt és betegséget megelőzhetünk vele.