Visszahívásért kattintson ide!

Hívjon most! +36 30 536 7337

A darázsirtás nem csak vidéken menthet életeket

A darázsirtás nem csak vidéken menthet életeket

Egyre melegebb időjárás érkezik Budapest mindennapjaiba. Egyre többet élvezhetjük a napsütést. Reggeli kávé a teraszon, délután egy tea angolosan, vagy este beszélgetős borozgatás a lemenő nap fényénél. Romantikus, idilli képek, mindaddig, amíg nem költözik nyugtalanság a szívünkbe a nem várt zümmögés hatására. Kevés hangulatrombolóbb hang létezik, mint egy darázs megérkezését jelző hang: bzzzzzzzzz

Többféle védekezési módszer létezik ilyen helyzetekre. Egyrészt befogjuk a poharunk tetejét, hogy nehogy belerepüljön a váratlan vendég. Ha csak egy érkezik, igyekszünk lecsapni. Néha egyszerűen csak lemondunk a friss levegő adta gyönyörökről lelki békénk és testi épségünk érdekében.

A helyzet akkor kezd elmérgesedni, amikor gyermekünk napfényes ebédjét, alvását is megzavarják a darazsak. Amikor óvatlan gyermekünk poharát minden korty előtt ellenőrizzük, nem fuldoklik-e épp benne egy betolakodó. Ilyen helyzetekben szeretnénk, ha abban a pillanatban megtörténne az irtás. Teljesen jogosan!

Ha ezekben az esetekben bízunk abban, hogy a jelenlévő állat lecsapásával eredményt érhetünk el, mindenkit el kell keserítenem. A darazsak mindig fészekben élnek, több száz fős családokban. Ennek megfelelően, biztosak lehetünk abban, ha egyet likvidálunk, másodperceken megérkezik a következő. Sőt, lehet, hogy eleve három, négy, sok zsong körülöttünk, tépázva az idegeinket. Különösen nem ajánlott a darazsak lecsapásával próbálkozni, mert egy balul sikerült akcióval felettéb felbőszíthetjük az adott példányt, aki eleve egy agresszív faj tagja, és a csípés kockázatát erősen növeljük. Ha méreggel támadunk rá, magasabb a siker esélye, de egészen biztosak lehetünk abban, hogy a méreg nem csak a darázs testén csapódik majd le.

A darázs ragadozó faj. Ebből kifolyólag bármikor támadásra kész. Ne húzzunk ujjat vele. A lódarázs messze a legagresszívebb a színes fajpalettán, ráadásul csípése is magasabb arányban okoz súlyos tüneteket, mint más darázsfajoké.

A hatásos darázsirtás egyetlen módja, ha az egész fészket kipusztítjuk. Városi környezetben a darázsfészek felkutatása is nehéz feladattá válik. Tetők magas, eldugott szegleteiben, csatornák mélyén, szellőzők árnyékában verhetnek tanyát az ellenségeink. Egy fészek megközelítése mindenképp veszélyes, még akkor is, ha nem egy tíz emeletes panel háztömb oldalán egyensúlyozva kell ártalmatlanná tenni a családnyi darazsat.

Ha lakókörnyezetükben, vagy mindennapi sétáink során darázs támadást tapasztalnak, keressenek darázsirtó szakembert, hogy biztonságosan és gyorsan elvégezhesse az irtást. A csodás nyári napokat ne árnyékolják be a zümmögő fenevadak.